Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Den fysiske butiks største trussel!"

- Michael Friis Møller, Retailrådgiver – Meng & Company
L�s bloggen her

Coop afviser produkter og har opfordring til minister

Foto: Grafik: detailfolk.dkMonday den 11 March 2019 kl. 06:00 af: Kristian Holgersen

Leverandørerne har fået besked på, at Coop Danmark ikke længere vil have kosmetik med en særlig type stoffer på hylderne.

Kosmetik og personlige plejeprodukter med skadelige fluorerede stoffer er ikke længere velkomne på hylderne i Coops butikker.

Det skriver dagligvarekoncernen i en pressemeddelelse.

De fluorerede stoffer er under mistanke for at skade både mennesker, dyr og miljø. Blandt andet kræft, hormonforstyrrelser og svækket immunforsvar bliver kædet sammen med flere af stofferne.

Senest 1. september skal udfasningen være gennemført. Ifølge Coop kommer det til at betyde et farvel til produkter fra velkendte mærkevarer.

- Der er tale om produkter, der kommer direkte på huden, og som indeholder stoffer fra den stærkt udskældte gruppe af fluorerede stoffer, også kaldet PFAS, siger kvalitetschef i Coop, Malene Teller Blume.

- Vi bør ikke bruge disse udskældte fluorede stoffer i dagligdagsprodukter, når det er fuldt muligt at producere gode varer uden, fortsætter hun.

Coop har siden 2014 haft et forbud mod de fluorede stoffer i koncernens egne varer fra Änglamark, Coop og X-tra.

Minister skal i spil

Målet er helt at stoppe brugen af PFAS i kosmetiske produkter. Derfor bør Miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V) overveje at indføre et forbud, lyder opfordringen fra Coop.

Miljøstyrelsen har tidligere testet 17 kosmetiske produkter for indholdet af PFAS - i seks af dem var koncentrationen over de kommende grænseværdier under EU’s kemikalielovgivning.

Ingen af produkterne udgjorde dog en direkte fare for forbrugeren.

- Det er ud fra et forsigtighedsprincip, at vi nu forbyder PFAS i alle plejeprodukter, siger Malene Teller Blume og fortsætter:

- Vi har stor fokus på at beskytte vores kunder mod eksponering af kemiske stoffer, som kan bidrage til cocktail-effekten. Ved at gå forrest tror vi, at hele den internationale skønhedsindustri kan tilskyndes til at finde gode alternativer.

LÆS OGSÅ: Sparer 40 millioner årligt: Nu får Coop-kæder certificeringFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD