Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Den fysiske butiks største trussel!"

- Michael Friis Møller, Retailrådgiver – Meng & Company
L�s bloggen her

Skadelige kasseboner bliver nu forbudt

Tuesday den 23 August 2016 kl. 10:15 - Kilde: Søndagsavisen

Et hormonforstyrrende stof har indtil nu kunnet findes i kasseboner til skade for især de ansatte i detailbranchen. Det bliver forbudt nu.

Det er nok de færreste, som tænker over, at den kassebon, de modtager, når de har købt en vare, potentielt kan indeholde et farligt stof. Men sådan forholder det sig desværre stadig. Det skriver Søndagsavisen.

Stoffet hedder bisphenol A (BPA) og findes i mange almindelige kasseboner. Stoffet må ikke komme i kontakt med fødevarer til børn under tre år, fordi det er hormonforstyrrende. Der er stor uenighed om, hvor store mængder, der er skadelige, men ifølge Søndagsavisen viser nogle dyreforsøg, at der ikke skal særligt meget til. Derfor har EU valgt at forbyde stoffet i kasseboner.

Det vil især gavne de ansatte i detailhandlen, der ofte er i berøring med kasseboner. En undersøgelse af epidemiolog ved Harvard Universitet Joe Braun har nemlig vist, at der er et højt indhold af BPA i kassedamers urin. Er man gravid er stoffet særligt skadeligt.

Dansk Erhverv bakker op

Interesseorganisationen Dansk Erhverv glæder sig over, at der er fundet en løsning, så der laves ens EU-regler på området. Organisationen vurderer samtidig, at kasseboner med BPA er på vej væk fra kasseapparaterne, og vil være fuldt udfaset om tre år, når EU-reglerne træder i kraft. 

- Det er klart, at der er brug for et alternativ til kasseboner med bisephenol A – og der skal vi have papirproducenterne i gang med udviklingen, så butikkerne har et alternativ at putte i kasseapparatet, siger miljøpolitisk chef hos Dansk Erhverv, Jakob Lamm Zeuthen i en pressemeddelelse.

LÆS OGSÅ: Hun er Danmarks sødeste kassedame 2016

Læs hele artiklen på Søndagsavisen


Flere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD