Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har coronakrisen givet varig opblomstring til bymidterne eller blot kunstigt åndedræt? "

- Dennis Clausager, detailfolk.dk
Læs bloggen her

Arbejdsmiljø: HK rystet over ny undersøgelse

Arkivfoto
Foto: ColourboxTorsdag den 7 januar 2016 kl. 06:10 - Kilde: Avisen.dk

I tre ud af ti tilfælde kiggede chefen med, da medlemmerne af HK/Privat sidst deltog i en arbejdspladsvurdering, viser ny undersøgelse.

’Pas på hvad du svarer i APV’en: Hver tredje chef kigger med’.

Sådan lyder en overskrift på Avisen.dk.

Artiklen bygger på en ny undersøgelse om arbejdsmiljø udarbejdet af Epinion for HK/Privat. Af undersøgelsen fremgår det, at i 29 procent af tilfældene kiggede chefen med, da medlemmerne af HK/Privat sidst deltog i den lovpligtige Arbejdspladsvurdering, APV’en.

Derved kan næsten hver tredje medarbejdere ikke gøre opmærksom på alvorlige arbejdsmiljøproblemer, hvis de ønsker at være anonyme, fremgår det endvidere af Epinions undersøgelse, som er lavet på baggrund af 1.250 svar fra medlemmer af HK/Privat.

Problematisk

Ifølge en arbejdsmiljøkonsulent er det problematisk, at ansatte ikke kan svare anonymt på spørgsmål om for eksempel dårligt psykisk arbejdsmiljø

- Den manglende anonymitet betyder, at man ikke nødvendigvis kan regne med svarene i APV’en. Nogle vil enten nedtone problemer eller slet ikke bringe dem på bane af frygt for konsekvenserne. Det gør det sværere at gøre noget ved problemerne, og det var jo ellers selve formålet med en APV, siger June Halvorsen, arbejdsmiljøkonsulent i HK/Privat, til Avisen.dk.

June Halvorsen mener, at medarbejdere skal sikres ved en lovændring, så loven sikrer medarbejderne fuld anonymitet, når de svarer på APV-spørgsmål om deres psykiske arbejdsmiljø. Samtidig erkender hun dog, at nogle problemer med det psykiske arbejdsmiljø løses hurtigere, hvis man tilkendegiver, hvem man er.

LÆS OGSÅ: Butiksansatte revser chefen for dårligt arbejdsmiljø

Afviser lovkrav om anonymitet

Hos arbejdsgiverorganisationen Dansk Erhverv synes Rikke B. Ørum, underdirektør og chef for HR og arbejdsmiljø, ikke, det er en god idé med lovkrav om anonymitet i forbindelse med APV’er.

- Hvordan processen skal være, og om den skal være anonym eller ej, er jo noget, den enkelte virksomhed selv bestemmer. Beslutningen tages i arbejdsmiljøorganisationen, hvor medarbejderne selv er repræsenteret, siger Rikke B. Ørum til Avisen.dk.

Rikke B. Ørum ser fordele og ulemper ved begge former for APV-svar.

- Den åbne dialog giver nogle helt andre muligheder for at løse problemer, og den fungerer glimrende mange steder. Hvis det pludselig bliver anonymt, er det svært at finde ud af, præcis hvad problemet handler om, og hvad der kan an gøres bedre, forklarer Rikke B. Ørum.

LÆS OGSÅ: Kampagner skal fremme arbejdsmiljøet i detailbranchen

Læs hele artiklen på Avisen.dk


Flere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD