Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Tobakslov skal være effektiv – men med en højere grad af metodefrihed til detailhandlen"

- Lone Rasmussen, Dansk Erhverv
Læs bloggen her

Amazon er nu landet i Sverige

Onsdag den 28 oktober 2020 kl. 11:37 af: Kristian Holgersen

I morgentimerne åbnede Amazon endelig op for sin svenske forretning. Det bør få virksomheder herhjemme op af stolen, mener Dansk Industri.

Efter et længere tilløb har Amazon nu for alvor taget hul på det skandinaviske marked.

I morges kunne forbrugerne i Sverige for første gang klikke ind på siden amazon.se - en svensk udgave af den kendte handelsplatform - som blandt andet byder på fri levering af ordrer, der overskrider 229 svenske kroner.

- Vi har længe forventet, at Amazon ville lancere inden Black Friday for at teste sitet henover efteråret, så det er klart og strømlinet til julehandlen 2020 siger Sidsel Dyrholm Holst, der er branchedirektør i Dansk Industri Handel. Hun forventer, at den amerikanske internetgigant inden længe også er at finde herhjemme.

- Mange af vores medlemmer er bekymret, og det er der ikke noget at sige til. I mange af de andre lande hvor Amazon er aktiv, herunder især i USA og Tyskland, har det vendt op og ned på handelsbranchen, og Amazon har opnået markante markedsandele, siger Sidsel Dyrholm Holst, der har et råd til branchen:

- Lanceringen af Amazon.se betyder, at danske virksomheder for alvor skal i gang med at forberede sig. Mange har allerede gjort meget for at styrke deres e-handel og gribe de digitale muligheder, og nu skal endnu flere i gang, siger hun.

Allerede nu kan danske forbrugere gøre brug af den svenske udgave af Amazon, men det gælder kun et lille udsnit af sortimentet. Ifølge Dansk Industri har det eksempelvis ikke været muligt at købe varer fra legetøjskategorien med dansk leveringsadresse - til gengæld var der grønt lys for bøger.

Indtil videre kan svenskerne heller ikke blive medlemmer af Amazon Prime. I modsætning til de britiske og tyske modeller markedsføres heller ikke Amazon Music eller hjemmehøjttaleren Amazon Echo.

LÆS OGSÅ: Så få netbutikker vil hoppe på dansk AmazonFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9A | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD