Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Den fysiske butiks største trussel!"

- Michael Friis Møller, Retailrådgiver – Meng & Company
L�s bloggen her

Så få netbutikker vil hoppe på dansk Amazon

Foto: detailfolk.dkTuesday den 20 October 2020 kl. 10:54 af: Kristian Holgersen

Butikker vil lukke, når Amazon kommer til landet, lyder det fra branchen. Men de færreste vil sælge varer hos den amerikanske gigant.

De færreste af landets netbutikker forventer at blive en del af den danske version af Amazon.

Mens 12 procent af netbutikkerne allerede sælger produkter gennem online markedspladser, så er det kun fire procent, som har tænkt sig at gøre brug af Amazon. Det viser en rundspørge fra FDIH.

- Jeg vil ikke forholde mig til, om det er en god ide eller ej at sælge via Amazon, siger Niels Ralund. Han er adm. direktør i FDIH.

- Men jeg glæder mig over, at langt de fleste e-handlere og virksomhedsledere i dag har gjort sig overvejelser om Amazon. Det øger muligheden for at få succes – ligegyldigt om du tager kampen op med Amazon eller sælger via Amazon, siger direktøren.

Butikker må lukke

Den lille opbakning fra netbutikkerne ændrer dog ikke ved, at en dansk markedsplads fra Amazon kommer til at skærpe konkurrencen i betydelig grad.

Ifølge rundspørgen fra FDIH regner 79 procent af e-handelsvirksomhederne med, at Amazons danske satsning vil føre til lukkede netbutikker. Lidt færre - 69 procent - forudser, at det også vil føre til lukninger i den fysiske detailhandel.

- Det er ikke en tilfældig udenlandsk kræmmer, der rykker ind, siger Niels Ralund og fortsætter:

- Det er en af verdens mægtigste virksomheder, der har en tilsyneladende umættelig appetit. Allerede nu er de blandt de største herhjemme, og når de for alvor satser på Danmark, vil de utvivlsomt snuppe en endnu større markedsandel. Det kommer butikkerne til at mærke.

Et bedre forsvar

I Tyskland og USA sidder Amazon på omkring halvdelen af det samlede marked på nettet. På det britiske marked er det en tredjedel.

Så vidt kommer det ikke til at gå i Danmark lige med det første, lyder vurderingen fra Niels Ralund. Virksomhederne er nemlig godt rustet.

- E-handelsmarkedet er ganske modent i Danmark, og de danske e-handlere har heldigvis haft god tid til at forberede sig på Amazon, så jeg forventer ikke, at de tromler det danske marked, som vi har set andre steder, siger Niels Ralund.

7 ud 10 danske netbutikker vurderer, at Amazon i løbet af to år vil sidde på mindst 10 procent af e-handelsmarkedet. Det svarer til cirka 15 milliarder kroner om året.

LÆS OGSÅ: Minister afviser at give Amazon skattefordeleFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD