Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har coronakrisen givet varig opblomstring til bymidterne eller blot kunstigt åndedræt? "

- Dennis Clausager, detailfolk.dk
L�s bloggen her

Vinterhjælpen kan ikke bremse konkursbølge

Foto: Foto: Christoffer Regild / FolketingetFriday den 23 September 2022 kl. 11:53 af: Kristian Holgersen

Den store vinterpakke, som netop er præsenteret, har fået en blandet modtagelse.

Fredag formiddag kunne et bredt politisk flertal præsentere en hjælpepakke, som skal hjælpe samfundet igennem vinteren.

Aftalen indeholder blandt andet en reduktion af tarifbetalingen og etablering af såkaldte indefrysningsordninger, så borgere og virksomheder kan opdele energiregningen, hvis de ønsker det.

Men selvom aftalen har gode takter, så er det langt fra nok, lyder kritikken fra flere sider.

Hos SMV Danmark er den adm. direktør - Jakob Brandt - bekymret for, at hjælpepakken ikke er nok til at bremse en konkursbølge.

- Mange små og mellemstore virksomheder er voldsomt ramt af, at deres energiregning er eksploderet, og vi ser allerede nu en begyndende konkursbølge inden for byggeriet. Nu får virksomhederne så en lånemulighed, og det er en nødvendig hjælp, men den hjælper kun midlertidigt, siger han i en pressemeddelelse.

Håbede på større forståelse

De Samvirkende Købmænd kalder hjælpepakken et lillebitte skridt i den rigtige retning, men savner flere tiltag rettet mod dagligvarebutikkerne, forklarer den adm. direktør - John Wagner - til Fødevarewatch.

- Vi havde helt klart håbet på en lidt større forståelse for de problemer, som energipriserne har skabt for dagligvarebutikkerne, som er påbudt temperaturkrav af hensyn til fødevaresikkerheden, og som har meget stor betydning for sammenhængskraften i de små samfund, siger John Wagner.

Som udgangspunkt er Dansk Erhverv positivt stemt over for vinterpakken, fordi en håndsrækning til virksomhederne er nødvendig. Men det vil ikke være nok til at få alle igennem.

- Mange af Dansk Erhvervs medlemmer melder, at de er under et voldsomt pres. Vi anerkender klart, at der ikke er nogen nemme løsninger i denne yderst svære situation, og vi forstår absolut tankegangen bag den valgte model i en tid med høj inflation, siger Brian Mikkelsen, adm. direktør i Dansk Erhverv.

- Men vi må desværre også konstatere, at det ikke vil være nok for nogle virksomheder, og samtidig vil flere virksomheder opbygge gæld, siger han.

LÆS OGSÅ: Konkurserne skruer bissen på efter en lille sommerpauseFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD