Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har du prøvet social selling i din butik eller som digital strategi?"

- Peter Skjold Mogensen, Lektor - Cph Business
L�s bloggen her

Dansk Erhverv gør status: - Uhyggelige tal

Foto: detailfolk.dkDansk Erhverv gør status: - Uhyggelige tal
Tuesday den 31 March 2020 kl. 09:56 af: Kristian Holgersen

En ny rapport fra Dansk Erhverv tegner et aktuelt billede af coronakrisens økonomiske konsekvenser. Dystre tal fra detailhandlen.

Udbruddet af coronavirus fortsætter med at sætte store dele af detailhandlen på en så alvorlig prøve, at det havde været umuligt at forestille sig for få måneder siden.

Det viser en situationsrapport fra Dansk Erhverv, som gør status på de økonomiske konsekvenser for størstedelen af marts måned.

Blandt Dansk Erhvervs medlemmer i detailhandlen har 84 procent oplevet en faldende omsætning i forhold til samme periode sidste år. Det er væsentligt over gennemsnittet for alle brancher, som ligger på 67 procent.

Tendensen bliver endnu mere udtalt, hvis man deler detailhandlen op.

- Blandt supermarkeder, købmænd og andre dagligvareforhandlere oplever ”kun” 46 procent af virksomhederne faldende omsætning, mens det gælder for hele 92 procent af detailhandlen, som ikke sælger dagligvarer, skriver Dansk Erhverv og fortsætter:

- Den øvrige detailhandel (fx tøjbutikker, isenkræmmere eller sportsbutikker) er således lige så hårdt ramt som oplevelseserhvervene, hvis man ser på andelen af virksomheder, som oplever omsætningsfald.

Hjælpepakker er ikke nok

I gennemsnit har detailvirksomhederne, som ikke sælger dagligvarer, mistet 51 procent af deres omsætning.

Den slags tal kan svære at håndtere for enhver virksomhed, og 38 procent mener da heller ikke, at de nuværende hjælpepakker slår til, hvis deres detailvirksomhed skal klare sig igennem coronakrisen. Godt en ud af fire svarer ja på det spørgsmål, mens 35 procent svarer “ved ikke.”

Samtidig er 52 procent af detailvirksomhederne bekymrede for mangel på likviditet. Niveauet for alle brancher er lidt lavere på 43 procent.

Brian Mikkelsen: Uhyggelige tal

Samfundet har været delvist lukket ned i lidt mere end halvdelen af marts måned, og det slider naturligvis hårdt på erhvervslivet.

- Analysen er uhyggelig læsning, slår Brian Mikkelsen fast. Han er administrerende direktør i Dansk Erhverv.

- Omvendt set kan det desværre ikke sige at være overraskende, at nedlukningen har slået så stærkt på dansk økonomi, som det nu viser sig at være tilfældet, siger han og fortsætter:

- Nu handler det om at få hjælpepakkerne til at virke. Det er af afgørende betydning. Derudover skal vi løbende se på steder, hvor der kan eller skal justeres til gavn for virksomhederne og dermed bevarelse af arbejdspladser.

LÆS OGSÅ: Dansk Erhverv: Detailhandlen er næsthårdest ramtFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD