Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har du prøvet social selling i din butik eller som digital strategi?"

- Peter Skjold Mogensen, Lektor - Cph Business
L�s bloggen her

Uforstående Nemlig-ejer trækker Københavns Kommune i retten

Foto: Københavns Kommune
Friday den 4 February 2022 kl. 11:50 af: Kristian Holgersen

Københavns Kommune har valgt at ophæve kontrakten med Intervare A/S, og det falder ikke i god jord. En retssag venter.

Efter en længere strid vælger Københavns Kommune at rive kontrakten med Intervare A/S over. Det fremgår af pressemeddelelser fra begge parter.

Dermed skal Intervare A/S - som ejer Nemlig.com - ikke længere stå for leveringen af dagligvarer til ældre og udsatte borgere i kommunen.

Et flertal i Københavns Borgerrepræsentation har taget beslutningen på anbefaling fra kommunens CSR-enhed, som finder arbejdsforholdene hos Intervare A/S kritisable.

Afgørelsen møder ingen forståelse hos Intervare A/S, som nu vil gå rettens vej, fordi de føler sig forskelsbehandlet i forhold til kommunens andre leverandører.

- Der er gået politik i sagen, og de juridiske vurderinger fra kommunens CSR-enhed er blevet mere og mere absurde, siger kommerciel direktør i Intervare A/S, Mikkel Pilemand.

- Vi vil ikke finde os i flere grove beskyldninger, og vi går i retten for at få statueret et klart eksempel på, at man ikke kan presse og forskelsbehandle leverandører for at få en kortsigtet politisk gevinst, siger Mikkel Pilemand.

Kræver bedre arbejdsforhold

Når virksomheder får opgaver hos København Kommune, skal de skrive under på, at deres medarbejdere bliver behandlet ordentligt.

Men det er ikke tilfældet i denne sag, mener kommunen, som har peget på dårlige løn- og arbejdsvilkår for chaufførerne.

- Nok er nok, og jeg har ærligt taget fået nok for længe siden. Vi har nu haft den her sag kørende i snart trekvart år, og Intervare har fået den ene chance efter den anden, siger sundheds- og omsorgsborgmester, Sisse Marie Welling fra SF.

- Det er klart, at vi ikke kan acceptere at have en leverandør, der underbetaler og udnytter sine medarbejdere, men den besked har Intervare desværre haft svært ved at forstå. Det er rigtig ærgerligt, men det kan ikke være anderledes, siger hun.

Intervare A/S har flere gange afvist beskyldningerne, og i en pressemeddelelse påstår virksomheden at have gjort alt for at tilfredsstille kommunens CSR-enhed.

LÆS OGSÅ: Nemlig.com skrotter forbrugernes gamle pejlemærkeFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD