Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har coronakrisen givet varig opblomstring til bymidterne eller blot kunstigt åndedræt? "

- Dennis Clausager, detailfolk.dk
L�s bloggen her

Udenlandske netbutikker løber med flere danske kunder

Foto: detailfolk.dkFriday den 22 June 2018 kl. 06:00 af: Kristian Holgersen

Danskerne er blevet gladere for at handle hos netbutikker uden for EU, viser nye tal. Det kalder på mere kontrol, mener Dansk Erhverv.

Lavere priser får i stigende grad danske forbrugere til at handle i netbutikker uden for EU. Det skriver Dansk Erhverv på baggrund af tal fra Danmarks Statistik.

Inden for det seneste år har hver fjerde dansker handlet ind på en ikke-europæisk netbutik. For et år siden gjaldt det bare hver femte.

- Mange udenlandske webshops navnlig fra Kina reklamerer med meget lave priser. Som forbruger skal man altid bruge sin sunde fornuft og overveje, om et tilbud er for godt til at være sandt. Det er det desværre ofte, når vi taler om varer fra f.eks. Kina, siger Henrik Hyltoft, markedsdirektør i Dansk Erhverv.

Kalder på mere kontrol

Udviklingen får Dansk Erhverv til at efterlyse nye tiltag, så udenlandske butikker ikke kan slippe uden om moms og afgifter.

- Vi er ikke bange for konkurrence, men det skal være konkurrence på fair vilkår. Når man let kan undgå at betale moms og afgifter, er det jo ingen kunst at være billigst, men det er kun fordi myndighederne ikke tjekker varer fra f.eks. Kina godt nok, siger Henrik Hyltoft.

Dansk Erhverv vil have myndighederne til at kontrollere langt flere pakker og en ændring af reglerne, så der betales moms af alle varer uanset pris. I dag skal man kun betale moms af varer til en værdi over 80 kroner fra lande uden for EU.

LÆS OGSÅ: Danske netbutikker flygter fra handelsplatformFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD