Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Den fysiske butiks største trussel!"

- Michael Friis Møller, Retailrådgiver – Meng & Company
L�s bloggen her

To supermarkedsgiganter varsler massefyringer

Foto: detailfolk.dkWednesday den 24 January 2018 kl. 10:23 - Kilde: Flere medier

Mange medarbejdere står til at miste jobbet hos to enorme dagligvarekoncerner på begge sider af Den Engelske Kanal.

Hård konkurrence på markedet for dagligvarer er ikke kun et dansk fænomen. Det kan to supermarkedsgiganter fra England og Frankrig nok skrive under på.

I England står 1.700 medarbejdere til at miste jobbet i landets største supermarkedskæde, Tesco. Det sker i bestræbelserne på at skære 1,5 milliarder pund af virksomhedens udgifter, skriver avisen The Guardian.

Sidste år blev i alt 1.200 stillinger nedlagt i Tescos hovedkvarterer - i denne ombæring er der tale om mellemledere i distributionsnetværket.

- Ændringerne vil føre til en mere simpel oplevelse for både kunder og kolleger. Vi ved, at de er svære at gennemføre, men det er nødvendigt for at sikre forretningens konkurrencedygtighed, siger den administrerende direktør for Tesco i Irland og Storbritannien - Matt Davies - til The Guardian.

Ikke alle mellemledere kommer til at sige farvel til Tesco. Nogle kan fortsætte i en af de 900 nye stillinger, ændringerne åbner for.

Fransk gigant satser på nettet

I Frankrig vil Carrefour - en af verdens største dagligvarekoncerner målt på omsætning - skære op mod 2.400 stillinger væk i det parisiske hovedkvarter. Det skriver Retail Detail.

Afskedigelserne er en del af planen Carrefour 2022, der også inkluderer lukning eller salg af en gruppe på 273 butikker, som virksomheden købte af den spanske koncern DIA i 2014.

Målet er at nedbringe virksomhedens omkostninger med 2 milliarder euro årligt. En del af pengene skal investeres i en øget satsning på nethandel og åbningen af 2.000 nye butikker med fokus på convenience.

LÆS OGSÅ: Historisk varehuskæde massefyrer og lukker butikkerFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD