Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har du prøvet social selling i din butik eller som digital strategi?"

- Peter Skjold Mogensen, Lektor - Cph Business
L�s bloggen her

Historisk varehuskæde massefyrer og lukker butikker

Friday den 6 January 2017 kl. 10:14 af: Kristian Holgersen

Efter et svigtende julesalg må USA’s største kæde af stormagasiner sige farvel til arbejdspladser i tusindvis. 

I USA er den gigantiske kæde af stormagasiner, Macy’s, kommet i økonomiske vanskeligheder efter en svigtende julehandel.

Samlet set faldt salget i november og december med 2,1 procent i forhold til samme periode i 2015. Det fremgår af en pressemeddelelse på kædens hjemmeside.

Efter tilbagegangen har Macy's sat navn på 68 varehuse, som skal lukke inden udgangen af 2017. Det vil betyde et tab af 4.500 arbejdspladser. På længere sigt vil kæden gennemføre i alt 100 lukninger som en del af en større spareplan.

Ifølge New York Times vil en realisering af den fulde plan betyde et tab på svimlende 10.000 arbejdspladser.

Ofre for skiftende forbrugeradfærd

Hos Macy’s peger den administrerende direktør på, at kædens vanskeligheder blandt andet skyldes den hårde konkurrence fra netbutikkerne.

- Vi er overbeviste om, at vores julesalg er et udtryk for de overordnede udfordringer, som hele detailhandlen står over for i øjeblikket, siger Terry J. Lundgren i pressemeddelelsen og fortsætter:

- Salget på vores digitale platforme er vi tilfredse med. Det gælder både macys.com og bloomingdales.com, hvor vi har oplevet god fremgang. Men handlen i vores fysiske varehuse bliver til stadighed udfordret af den skiftende forbrugeradfærd.

Macy’s har i øjeblikket 730 stormagasiner i USA og er dermed landets største kæde i den kategori. Virksomheden ejer også den mere luksuriøse varehuskæde Bloomingdale's. 

Vanskeligheder hos konkurrent

Macy’s er ikke den eneste kæde i problemer. Også amerikanske Sears har økonomiske vanskeligheder. Kæden af varehuse har netop fremlagt planer om at lukke hele 150 butikker - heriblandt 108 Kmart og 42 Sears. Det skriver kæden i en pressemeddelelse.

Lukningerne sker på baggrund af et svigtende salg i sidste års fjerde kvartal og må altså ligeledes tilskrives et svagt julesalg.

LÆS OGSÅ: Pandora-rigmand i stort amerikansk kædesatsFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD