Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har coronakrisen givet varig opblomstring til bymidterne eller blot kunstigt åndedræt? "

- Dennis Clausager, detailfolk.dk
L�s bloggen her

Tidsindstillet moms-bombe truer tusindvis af virksomheder

Foto: detailfolk.dkFriday den 22 January 2021 kl. 10:49 - Kilde: Flere medier

Rigtig mange virksomheder får store problemer med at afregne moms, inden fristen udløber i marts. Det kan få alvorlige konsekvenser.

Årets første forårsdag kan blive skæbnesvanger for rigtig mange virksomheder, skriver DR og BT.

Senest den 1. marts skal mindre virksomheder med en momspligtig omsætning på under fem millioner kroner om året nemlig indbetale moms for hele 2020. Og det kan blive en gyser.

På grund af coronakrisen er indtjeningen mange steder gået så meget i stå, at der ikke kan skrabes penge nok sammen.

- Vi får mange henvendelser i øjeblikket fra vores medlemmer, om at de hænger fast med det yderste af neglene. Hvis momsudbetalingen ikke bliver udskudt, så er der mange af vores medlemmer, der må dreje nøglen om, siger Mia Amalie Holstein. Hun er politisk chef i SMV Danmark.

I en pressemeddelelse fra tidligere på året foreslår SMV Danmark, at virksomheder skal have mulighed for at udskyde momsbetalingen i yderligere seks måneder, som et rentefrit lån.

Vil gerne betale

En af de virksomheder, som lige nu står i en svær situation, er Dennis og Lottes Cykler i København.

Som en mindre virksomhed skal de afregne moms to gange årligt. Da den sidste frist i 2020 blev rykket til 1. marts i år, brugte de pengene på husleje. Men nu er kassen tom, fortæller ejerne til BT.

- Der er ingen tvivl om, at vi skal betale momsen. Det vil vi gerne, men vi og mange andre kan på ingen måde gøre det lige nu. Det bliver en blodbad, og flere har allerede givet op, siger Dennis Grubbeholm til BT.

Endnu har regeringen ikke meldt klart ud om sagen. Men i et af oppositionspartierne - Dansk Folkeparti - er erhvervsordføreren klar til at se på en løsning.

- Vi kan enten udskyde fristen for momsbetaling igen eller yde et rentefrit lån fra staten. Vi vil gerne se på en lånemodel, hvor der så findes en fornuftig tilbagebetalingsmodel, siger Hans Kristian Skibby til partiets egen nyhedsside, Dit Overblik.

LÆS OGSÅ: Antallet af konkurser falder trods coronakrisenFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD