Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

”Grøn” markedsføring er blevet et brandvarmt emne

- Lone Rasmussen, Dansk Erhverv
Læs bloggen her

Tidligere detail-topchef sendt i fængsel for bedrageri

Foto: morguefile.comOnsdag den 19 november 2014 kl. 11:12 - Kilde: Flere medier

En tidligere topchef i en tysk varehuskæde er blevet idømt en treårig fængselsstraf for bedrageri for knap 6 millioner kroner.

Højt at flyve, dybt at falde.

Det har den tidligere topchef i den nu hedengange tyske detailkæde Arcandor, Thomas Middelhoff, måtte sande, efter han i sidste uge blev idømt tre års ubetinget fængsel for bedrageri ved en domstol i Essen. Det skriver flere internationale medier.

Og den tidligere topchef var åbenbart glad for at flyve. Han blev i hvert fald dømt for blandt andet at have lejet privatfly på firmaets regning, ligesom firmaet også måtte hoste op for en række pendlerture i helikopter mellem Thomas Middelhoffs hjem og kontoret. Den dyre transport var ikke en del af topchefens ansættelseskontrakt i Arcandor, slog retten ifølge New York Times fast. Retten fandt Thomas Middelhoff skyldig i 27 tilfælde af bedrageri for en samlet værdi af 800.000 euro (knap 6 millioner danske kroner) samt tre tilfælde af skatteunddragelse.

Førte selskab til konkurs

Thomas Middelhoff var tidligere en profileret personlighed i det tyske erhvervsliv. Han kom i første gang i mediernes søgelys, da han stod i spidsen for mediekoncernen Bertelsmann.

I 2004 kom han til Arcandor, der på det tidspunkt var Tysklands største detailhandler. Selskabet stod blandt andet bag en række varehuse under navnet Karstadt. Selskabets største butik var det kendte KaDeWe i Berlin. I 2009 gik Arcandor med Thomas Middelhoff ved roret konkurs, og det er derfor nye ejere, der i dag driver de resterende Karstadt-varehuse i Tyskland.

Den tidligere topchef blev efter domsafsigelsen sendt direkte i fængsel, fordi retten frygtede, at han ville flygte. Thomas Middelhoff har anket dommen, men forbliver indtil videre i fængsel. Det sker ifølge Der Spiegel fordi en dommer i mandags besluttede at vente på, at forsvaret afleverer dokumentation, der kan bekræfte, at den tidligere topchef ikke forsøger at stikke af.

LÆS OGSÅ: Tidligere Fona-chef får skærpet dom for bedrageriFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD