Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Den fysiske butiks største trussel!"

- Michael Friis Møller, Retailrådgiver – Meng & Company
Læs bloggen her

Tager livet af ikonisk katalog: - Følelsesladet, men rationelt

Tirsdag den 8 december 2020 kl. 10:53 af: Kristian Holgersen

Efter 70 år og bunkevis af enorme oplag sætter Ikea nu en endegyldig stopper for sit ikoniske katalog. Det gælder også på nettet.

Sidste år måtte danske forbrugere undvære at modtage det årlige Ikea-katalog med posten. I stedet kunne man hente et eksemplar i det nærmeste varehus eller finde en digital udgave på nettet.

Men nu går den svenske boliggigant skridtet videre. Fremover kommer der slet ikke til at være et katalog - hverken fysisk eller digitalt.

- I 70 år har det været et af vores mest unikke og ikoniske produkter, som har inspireret milliarder af mennesker over hele verden, siger Konrad Grüss i en pressemeddelelse. Han er adm. direktør for Inter IKEA Systems.

- At vende det sidste blad i katalogets historie er en følelsesladet, men rationel beslutning. Medieforbruget og kundeadfærden har ændret sig, og det har ført til en faldende interesse, fortsætter han.

Gennem de senere år har Ikea arbejdet på at digitalisere forretningen, og beslutningen om at droppe kataloget er en del af transformationen, fremgår det af pressemeddelelsen.

Den første udgave af Ikea-kataloget blev udarbejdet i 1951 af stifter Ingvar Kamprad og udkom i 285.000 eksemplarer. En lille menneskealder efter - i 2016 - toppede oplagets størrelse med 200 millioner eksemplarer fordelt på 32 forskellige sprog.

I 1969 kom det første Ikea katalog i de danske postkasser, og i 2018 var oplaget i Danmark på 2,1 millioner eksemplarer.

LÆS OGSÅ: Et år som ingen andre endte godt for Ikea DanmarkFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9A | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD