Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har du prøvet social selling i din butik eller som digital strategi?"

- Peter Skjold Mogensen, Lektor - Cph Business
Læs bloggen her

Svenske virksomheder er skuffede over salget på Amazon

Tirsdag den 23 februar 2021 kl. 09:43 - Kilde: Børsen

En plads på svensk Amazon fører ikke nødvendigvis til en gigantisk omsætning. Flere virksomheder er skuffede.

Det vakte en del opsigt, da Amazon for første gang gik ind på det skandinaviske marked med en svensk hjemmeside i oktober sidste år.

Amazon kan med sin enorme størrelse sende rystelser gennem hele detailhandlen og true lokale butikker på levebrødet. Sådan har advarslen lydt fra flere tider.

Men omkring fire måneder efter lanceringen i Sverige står en del virksomheder skuffede tilbage, fordi de regnede med, at en plads på Amazon ville få salget stige markant. Det skriver Børsen på baggrund af udtalelser fra Amazons svenske salgschef, Andreas Baller.

- Det er ikke sket. Hvis en sælger starter i Tyskland (tysk Amazon, red.) er det klart, at kundegrundlaget er meget større end i Sverige, og derfor bliver det en langsom opstart. Det er det, vi snakker med virksomhederne om nu, sagde Andreas Baller til et seminar afholdt af Dansk Industri.

Lille interesse fra danske butikker

I Tyskland og USA sidder Amazon på omkring halvdelen af det samlede marked på nettet. På det britiske marked er det en tredjedel.

Så vidt kommer det ikke til at gå i Danmark lige med det første, lyder vurderingen fra Niels Ralund. Virksomhederne er nemlig godt rustet - og samtidig er interessen forholdsvis lille. Blot fire procent af landets butikker regner med at gøre brug af en dansk version af Amazon, når det bliver aktuelt.

- E-handelsmarkedet er ganske modent i Danmark, og de danske e-handlere har heldigvis haft god tid til at forberede sig på Amazon, så jeg forventer ikke, at de tromler det danske marked, som vi har set andre steder, siger Niels Ralund.

7 ud 10 danske netbutikker vurderer, at Amazon i løbet af to år vil sidde på mindst 10 procent af e-handelsmarkedet. Det svarer til cirka 15 milliarder kroner om året.

LÆS OGSÅ: Opdager en masse uheldige fejl på svensk Amazon

Læs hele artiklen på Børsen


Flere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD