Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Den fysiske butiks største trussel!"

- Michael Friis Møller, Retailrådgiver – Meng & Company
L�s bloggen her

Svensk lavpriskæde med store ambitioner tager første stik i Danmark

Foto: Dollarstore / PRWednesday den 2 February 2022 kl. 11:51 af: Kristian Holgersen

Tidligere topfolk fra Netto står i spidsen for eksplosivt voksende lavpriskæde i Sverige, som er ved at åbne sin første danske butik.

For et lille år siden begyndte den svenske lavpriskæde DollarStore at tale offentligt om de store planer for det danske marked.

Topchefen for DollarStore - Thomas Jellum - beskrev dengang kæden som en blanding af Flying Tiger og Harald Nyborg. I en markant udtalelse til Ekstra Bladet vurderede han, at 50 danske butikker var en realistisk målsætning.

Siden har der været mere stille om DollarStore, men nu begynder kæden at røre på sig. Ifølge Blue Capital - en udbyder af ejendomsprojekter i Danmark - har selskabet bag DollarStore lejet sig ind i en større ejendom under opførelse i Brønderslev, hvor kæden har tænkt sig at åbne en butik.

- Ejendommen bliver en del af det nyetablerede butiksområde for udvalgsvarebutikker på Jernaldervej, hvor både jem & fix, JYSK og Harald Nyborg har åbnet deres respektive butikker, mens thansen-butikken er under opførelse, skriver Blue Capital på sin hjemmeside.

Erhvervsmediet FInans, som var først med historien, har forgæves forsøgt at få en kommentar fra DollarStore om satsningen på det danske marked.

DollarStore har små 120 butikker i Sverige, som i størrelse veksler mellem 3000 og 4200 m2.

Dansk islæt i toppen

Toppen i Dollarstore har været præget af danske profiler gennem flere år - og de har alle en fortid i Netto.

I januar 2021 blev Thomas Jellum præsenteret som ny adm. direktør i Dollarstore. Tidligere i karrieren har han blandt andet været landechef for Netto, HR-chef i Coop og stået i spidsen for møbelkæden Biva.

Forgængeren på posten - Bent Holm - var også dansk. Med ham ved roret gik Dollarstore fra omkring 60 til 110 butikker, og samtidig oplevede han at blive kåret som den mest magtfulde profil i svensk detailhandel af erhvervsmediet Market.se.

Ligesom Thomas Jellum har Bent Holm slået sine folder i Netto, hvor han gennem en periode på 27 år blandt andet nåede at være CFO, COO og endelig adm. direktør for den svenske del af kæden.

Den seneste Netto-profil, som har fået et topjob i Dollarstore, er Brian Seeman Broe. Han stoppede som dansk landedirektør i 2019 og fik efterfølgende en stilling som driftsdirektør i den svenske lavpriskæde.

LÆS OGSÅ: Dansker udpeget som ny topchef i svensk milliardforretningFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD