Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Den fysiske butiks største trussel!"

- Michael Friis Møller, Retailrådgiver – Meng & Company
Læs bloggen her

Supermarkedskæde indfører block chain teknologi til at spore kylling

Foto: Carrifour
Fredag den 9 marts 2018 kl. 05:50 - Kilde: Retail Detail

Alle led i processen bliver fremlagt af supermarkedskæde, så kunderne ikke er i tvivl om, hvordan deres kylling har haft det. 

Den franske supermarkedskæde Carrefour lancerer en ny form for forbrugerservice. Ved hjælp af block chain teknologi gør kæden det muligt for forbrugerne at følge otte forskellige produktlinjer inden udgangen af 2018. Det skriver Carrefour i en pressemeddelelse.

Block chain teknologi er en ny type teknologi, hvor alle led i en proces er synlige for alle, således at det ikke er muligt at lave ændringer, uden at alle kan se det. Oplysningerne gemmes heller ikke centralt, hvilket betyder, at der ikke er nogen i forsyningskæden, der kan ændre på hinandens oplysninger.

I Carrefours tilfælde vil hver enkelt led i produktionen af produkterne indskrive deres egen data, hvorefter det næste led vil indskrive sin data, indtil produktet ender hos Carrefour. 

Første produkt, der bliver fulgt med block chain teknologien, er Carrefours kyllinger, der lever i det fri. Og det er meningen at teknologien også skal bruges på æg, ost, mælk, appelsiner, tomater, laks og bøf.

- Konkret vil hvert produkts mærke have en QR-kode, som forbrugere vil kunne scanne ved hjælp af deres smartphones. Dette vil give dem information om produktet og den rejse det har taget - hvorfra den blev opdrættet helt op til, hvornår den blev lagt på hylderne, skriver Carrefour i pressemeddelelsen.

LÆS OGSÅ: Ikea svarer igen på anklager om vildledning

Læs hele artiklen på Retail Detail


Flere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD