Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Den fysiske butiks største trussel!"

- Michael Friis Møller, Retailrådgiver – Meng & Company
L�s bloggen her

Amazon slår dørene op til første supermarked uden kasse

Foto: Amazon
Monday den 22 January 2018 kl. 09:57 af: Lise Møller Schilder

Det første kasseløse supermarked åbner i dag i Seattle. Kunderne skal bare downloade Amazons app, og så kan de gå i gang.

Amazons supermarked, Amazon Go, har været igennem en fire år lang testperiode. Men nu åbner den første butik for offentligheden i Seattle.

Butikken fungerer uden kassesystem, og Amazon opfordrer kunder, der vil handle i butikken, til at downloade en app på Amazons hjemmeside. Supermarkedet sælger en del mad to go og dagligvarer som brød, mælk, ost og chokolade.

Problemer udsatte åbning

Amazon har testet butikken blandt sine egne ansatte. Og der har været flere problemer undervejs, som har betydet, at åbningen af butikken er blevet udskudt med næsten et år. Det skriver The Guardian.

- Ifølge en person, der kender til udfordringerne, har der været problemer. Disse omfattede korrekt identifikation af kunder med lignende kropstyper, siger kilden. Da børn blev bragt ind i butikken i forsøgsperioden, forårsagede de kaos ved at flytte rundt på tingene, skriver The Guardian.

Amazon skulle dog efterhånden have løst disse problemer.

Fysiske butikker står klar

Konceptet går ud på, at kunderne aktiverer Amazon-appen og opretter en profil. Dernæst lægger de deres mobiler på en scanner for at få adgang til butikken. Systemet minder af udseende lidt om det system, man bruger i lufthavnen, når man scanner sit boardingpas for at komme igennem security. Derfra tager kunderne, de varer, de ønsker, og går ud af butikken igen. Varerne bliver automatisk registreret, og prisen bliver trukket fra kundens konto. 

Sidste år købte Amazon den amerikanske supermarkedskæde Whole Foods for 91 milliarder kroner. Kæden har 460 butikker. Spørgsmålet er så, hvordan teknologien fra Amazon Go kommer til at påvirke Whole Foods butikker. Det har Amazon endnu ikke meldt noget ud om.

LÆS OGSÅ: Amazons kundeklub er virksomhedens store trumfFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD