Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Den fysiske butiks største trussel!"

- Michael Friis Møller, Retailrådgiver – Meng & Company
L�s bloggen her

Amazon køber supermarkedskæde for 90 mia kroner

Billedet er fra Amazons video, der omhandler butikskonceptet Amazon Go.
Monday den 19 June 2017 kl. 08:42 af: Lise Møller Schilder

Med købet af den amerikanske supermarkedskæde Whole Foods træder Amazon for alvor ind på markedet for fysiske butikker.

Der er ikke længere tale om et eksperiment. Amazon har ikke længere bare et par testbutikker rundt omkring. Nu har internetgiganten nemlig købt den amerikanske supermarkedskæde Whole Foods for 13,7 milliarder dollar svarende til 91 milliarder kroner. Det skriver Amazon i en pressemeddelelse.

Whole Foods Market har mere end 460 butikker og næsten 100.000 ansatte. Kæden er specialiseret i økologiske produkter, men er en af de 30 største detailhandlere i USA. Whole Foods er også til stede i Canada og i Storbritannien.

Planer endnu ikke afsløret

I december 2016 lagde Amazon en video ud, som viser visionerne for et alternativt supermarked kaldet Amazon Go, hvor kunderne ikke skal scanne deres varer, men simpelthen bare kan hente dem på hylden og tage dem med ud af butikken, hvis de inden da har scannet deres telefon ind.

Indtil nu har Amazon dog ikke været en seriøs spiller på det fysiske detailmarked, men det har ændret sig med købet af Whole Foods. Spørgsmålet er så, hvad der er Amazons plan med købet af Whole Foods. Amazon har købt aktierne til en pris, der er 1,5 gange mere værd end markedsværdien. Og købet er det største køb i Amazons historie.

- Whole Foods Market har tilfredsstillet, glædet og næret kunder i næsten fire årtier - de laver et fantastisk arbejde, og vi vil have det til at fortsætte, udtaler Jeff Bezos, Amazon grundlægger og CEO i pressemeddelelsen.

LÆS OGSÅ: Amazon åbner første teknologidrevne supermarkedFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD