Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har coronakrisen givet varig opblomstring til bymidterne eller blot kunstigt åndedræt? "

- Dennis Clausager, detailfolk.dk
L�s bloggen her

Amazon truer Mærsks levebrød

Foto: AmazonWednesday den 14 December 2016 kl. 09:43 - Kilde: Børsen

Amazon vil sejle egne varer fra Kina. Detailgigantens udvikling truer Mærsks forretning så meget, at selskabet nu kommer med et modsvar.

Når en detailgigant som Amazon ændrer kurs, rammer det en lang række aktører på markedet. Det gælder blandt andet A.P. Møller-Mærks. Det skriver Børsen.

- Vi bør frygte disruption fra aktører som Amazon, siger topchef Søren Skou ifølge Børsen.

Han har på selskabets kapitalmarkedsdag i tirsdags igangsat flere initiativer, der skal imødekomme aktører såsom Amazon. Det betyder blandt andet, at Mærsk vil lægge alle fragtpriser ud online.

Amazons store planer

Ifølge Børsen går der rygter om, at Amazon har store planer for at udvide på shippingområdet. Amazon har blandt andet fået tilladelse til at sejle varer fra Kina, som er et kernemarked for Mærsk. På den måde skærer Amazon en mellemmand som Mærsk væk.

- Amazon kan vi allerede se bliver en spiller i en eller anden form. Mærsks svar er jo digitalisering, og her det lidt fluffy, hvad det kommer til at betyde, siger Marcus Bellander, analytiker hos Carnegie til Børsen.

Den 22. december vil Mærsk præsentere sit første konkrete modsvar til Amazons planer. Mærsk vil blandt andet fortælle om et pilotprojekt med den kinesiske internetgigant Alibaba. Et projekt, hvor Mærsk vil lægge alle rater og prissætninger åbent frem.

LÆS OGSÅ: Amazon åbner første teknologidrevne supermarked

Læs hele artiklen på Børsen


Flere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD