Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har coronakrisen givet varig opblomstring til bymidterne eller blot kunstigt åndedræt? "

- Dennis Clausager, detailfolk.dk
Læs bloggen her

Supermarkeder taber penge for syvende gang i træk

Foto: MenyTorsdag den 2 marts 2017 kl. 09:32 af: Kristian Holgersen

Endnu en gang må jysk supermarkedskæde notere sig et underskud i årsregnskabet. Ejer har givet millionindsprøjtning.

Forretningen går stadig ikke strygende for Jaco Supermarkeder A/S, som står bag fem Meny-butikker i Jylland. Det fremgår af selskabets seneste årsregnskab for 2015/16.

For syvende gang i træk ender regnskabet nemlig med et samlet underskud - denne gang på 5,6 mio. kroner. Ikke siden 2008/09 har det jyske selskab præsenteret et overskud.

Ser man på omsætningen, tegner der sig et lidt mere positivt billede. Gennem de seneste år har den været stigende og lander i 2015/16 på godt 270 mio. kroner. Det er 14 millioner kroner mere end sidste regnskabsår og omkring 90 mio. kroner mere end i 2011/12.

Tilskud fra ejeren

Ifølge ledelsesberetningen ser Jaco Supermarkeder frem til et bedre resultat for 2016/17, hvor underskuddet gerne skulle være mindre. I mellemtiden vil ejeren holde hånden under supermarkedskæden - og den første pengeindsprøjtning er allerede foretaget.

- Selskabets moderselskab har derfor oplyst, at de har til hensigt at yde den nødvendige støtte til selskabets drift og investering, således at den fornødne likviditet forventes at være tilstede for regnskabsåret 2016/17. Moderselskabet har i december 2016 ydet selskabet et skattefrit tilskud på TDKK 12.604, lyder det i ledelsesberetningen.

Moderselskabet er også i minus

Moderselskabet bag Jaco Supermarkedet A/S er Jaco Gruppen Holding, som i sit seneste årsregnskab må notere sig et underskud på små 5,5 mio. kroner, hvilket dog er en halvering i forhold til sidste år.

Jaco Gruppen Holding har 86-årige Ida Kirsten Jacobsen som administrerende direktør. Hun startede allerede i 1949 sin karriere, da hun åbnede en købmandsbutik med sin mand. I 1990’erne var forretningen oppe på at have fem Jaco-supermarkeder og 39 Alta-discountbutikker, skriver Dansk kvindebiografisk leksikon.

Jaco Supermarkeder har butikker i Aarhus V, Silkeborg, Grenå, Hurup og Randers.

LÆS OGSÅ: Nemlig.com har fortsat stort underskudFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD