Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Den fysiske butiks største trussel!"

- Michael Friis Møller, Retailrådgiver – Meng & Company
L�s bloggen her

Strategi for butikker spændte ben for Sportmaster

Adm. direktør i Sportmaster, Andreas Holm.
Tuesday den 2 August 2022 kl. 06:00 af: Kristian Holgersen

En stor del af Sportmasters omsætning kommer fra butikker i storcentre, og det har gjort kæden sårbar.

Sportmaster lykkedes ikke med at tjene penge i 2021, selvom det på forhånd var ledelsens målsætning.

I stedet måtte sportskæden tage til takke med et samlet underskud på næsten 68 millioner og en vigende omsætning på 862 millioner kroner.

Den adm. direktør i Sportmaster - Andreas Holm - peger på utilsigtede effekter af kædens strategi for placeringer af butikker som en af de afgørende forklaringer.

- Vi skal være der, hvor forbrugerne er, og gøre det let og attraktivt at handle hos os, siger Andreas Holm i en pressemeddelelse.

- Det betyder, at mere end 65 procent af den budgetterede butiksomsætning sker i storcentre. De næsten fire måneders nedlukning af centrene reducerede omsætningen i med ca. 200 millioner kroner i 2021, siger han

Tilbagegangne kunne have været en del større, hvis ikke Sportmaster var gået hårdt efter at styrke omnichannel og nethandel - blandt andet gennem en lanceringen af et klik og hent-koncept.

Det digitale fokus fortsætter, forklarer Andreas Holm, som lige nu sidder og arbejder på de kommende års strategi i samarbejde med de nye ejere i Frasers Group.

- Vores styrker som kundeklubben med 1,5 mio. medlemmer og samarbejdet med + 350 danske sportsklubber er centrale omdrejningspunkter sammen med et skarpt fokus på den digitalisering og konsolidering, der ses blandt parterne i økosystemet omkring sportsretail i Europa, siger han og fortsætter:

- Seneste nye tiltag er en ’drop shipment/ marketplace-løsning’, der sikrer Sportmasters kunder et endnu bedre og bredere udvalg fra de foretrukne globale brands.

LÆS OGSÅ: Sportmaster er solgt videre til en ejer med ekspansiv agenda

 Flere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD