Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Den fysiske butiks største trussel!"

- Michael Friis Møller, Retailrådgiver – Meng & Company
Læs bloggen her

Store møbelkæder går sammen og bliver en milliardforretning

Fredag den 6 marts 2020 kl. 09:34 af: Kristian Holgersen

To kædecentre fusionerer. Tilsammen kommer de til at råde over 78 møbelbutikker og en omsætning i omegnen af en milliard kroner.

Møbelkæden Hjemme Hos kommer fremover til høre under samme paraply som butikkerne i Danbo og Møblér.

Det sikrer en fusion af kædecentrerne In2House og Hjemme Hos, fremgår det af en pressemeddelelse.

In2House bliver dermed kædecenter for 78 møbelbutikker fordelt på tre kæder, mens den årlige omsætning når op omkring en milliard kroner.

- Konsolideringen er en naturlig del af den strategi for kædeudviklingen, som In2House har fulgt i flere år, siger Mikael Kold. Han er formand In2House.

- Vi ønsker fortsat at levere synlige økonomiske fordele for den enkelte møbelbutik gennem en sund kombination af lokalt købmandskab og en aftalt koordineret fælles indsats, fortsætter han.

Skal styrke butikkerne

Alle butikkerne i samarbejdet er lokalt forankret med lokalt ejerskab, og de har mestendels haft positive indekstal gennem de senere år, skriver In2House i pressemeddelelsen. 

Formålet med fusionen er derfor at videreføre butikkernes positive udvikling, som bliver presset af den ændrede forbrugeradfærd og den stigende nethandel.

- Vi ser frem til samarbejdet og den positiv dynamik og synergi, der kan skabes, siger Lene W. Johansen. Hun er direktør i Hjemme Hos, som bevarer sin selvstændige profil.

- Møbeldetail er jo en moden branche og kombineret med den markante udvikling i forbrugernes i digitale indkøbsadfærd vil også nye udfordringer og flere generationsskifter være på vej, hvilket samarbejdet i In2House kan medvirke til at løse, siger hun.

Aflivede den gamle kæde

Indtil 2018 gik Hjemme Hos under et andet navn - det hed slet og ret Møbelkæden. Men så fik kæden en ordentlig overhaling.

- Vi aflivede den gamle. Det er ikke noget tilbage af den gamle kæde, sagde Lene W. Johansen til Wood Supply sidste år.

I det seneste årsregnskab lykkedes Hjemme Hos med at gå fra et underskud på to millioner kroner til et overskud på 1,3 millioner.

Seneste årsregnskab In2House viser en indtjening på EBITDA-niveau på over fem procent og en stigning i omsætningen.

- I en tid med flere, og store, konkurrenter som Ikea,Jysk og øget nethandel, er det bestemt et godt resultat, der dog også skal styrkes for at sikre den fremtidige konkurrenceevne for kædernes butikker, sagde Mikael Kild i en kommentar til regnskabet. 

LÆS OGSÅ: Coop gør møbelsatsning til selvstændigt selskabFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD