Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har du prøvet social selling i din butik eller som digital strategi?"

- Peter Skjold Mogensen, Lektor - Cph Business
L�s bloggen her

SKAT sætter udenlandsk e-handel under lup

Thursday den 7 February 2013 kl. 15:00 af: Simone Hansen

FDIH klapper i hænderne, fordi SKAT i 2013 sætter ekstra ind på at optrevle skat og moms-snyd ved udenlandsk e-handel.

Onlinebutikker og nethandel har gjort det muligt for masser af danskere at købe varer fra udlandet, og sidste år spenderede danskerne således 11 milliarder i udenlandske netbutikker. 

Men nu vil SKAT sikrer sig, at der i de mange e-handler med udlandet ikke foregår snyd med moms og skat. 

 - Vi kan konstatere, at en stadig større del af den danske E-handel foregår på hjemmesider med udenlandske relationer. Der er eksempler på, at E-handelsvirksomheder, som retter hele salget mod danske kunder, anvender udenlandske domæner og serverplaceringer i et forsøg på at undgå at betale dansk skat. Det går selvfølgelig ikke. Derfor kommer vi i 2013 til at fokusere indsatsen på hjemmesider med særlige betalingsformer og hjemmesider, der virker mistænkelige eller sælger ulovlige varer. Rykker skattesnyd og svig ud i E-handlen, så rykker skattemyndighederne selvfølgelig med, siger Skats direktør Jesper Rønnow Simonsen i en pressemeddelse. 

FDIH begejstrede

Og det tiltag vækker begejstring hos Foreningen for Dansk Internethandel (FDIH). 

- Det er en mærkesag for os, at der er lige vilkår for e-handel, især når den sker over grænserne. Når SKAT nu sætter ekstra fokus på, at alle betaler den rigtige moms og skat, så er vi et skridt nærmere en mere lige konkurrence med netbutikker fra resten af EU, udtaler, adm. direktør i FDIH Annette Falberg, FDIH.

Svær konkurrence

Både FDIH og Dansk Erhverv har længe råbt om hjælp og har fokus på, at danske onlinebutikker bremses af moms- og skatteregler i forhold til deres udenlandske konkurrenter. 

- Vi har en løbende dialog med SKAT om at sikre, at netbutikker i resten af EU også betaler dansk moms efter reglerne. Det kan være en svær opgave at trække momspenge fra andre EU-lande til Danmark, men det er af afgørende betydning for dansk e-handel og statens momsindtægter. Danskerne købte via nettet for 9 mia. kr. i udlandet i 2011 og i 2012 er tallet 11-12 mia. kr. Det er en grænsehandel, der nu vokser sig større end indkøbet af billige bajere syd for grænsen, siger Annette Falberg.
 

LÆS OGSÅ: Danskerne lægger millarder i udenlandske netbutikker Flere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD