Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har coronakrisen givet varig opblomstring til bymidterne eller blot kunstigt åndedræt? "

- Dennis Clausager, detailfolk.dk
L�s bloggen her

Sådan redder supermarked 13.000 æg fra “skraldedøden”

Foto: detailfolk.dkMonday den 20 May 2019 kl. 06:00 af: Kristian Holgersen

Tusindvis af æg og bananer bliver reddet fra skraldecontaineren i dansk supermarked. Et simpelt trick gør udslaget.

Små og simple tiltag kan sagtens have stor effekt. Det er Rema 1000-butikken i Valby et bevis på.

På et år har butikken formået at reducere antallet af kasserede bananer med 18.000, mens 13.000 æg er blevet skånet for skraldedøden.

Det skyldes en lys idé fra købmand Max Skov Hansen, skriver Rema 1000 i en pressemeddelelse.

- Vi satte et skilt op med teksten ’Ta’ mig - jeg er single’, som opfordrer kunderne til at tage de tilbageværende bananer, siger han.

Mange danskere foretrækker at købe et bestemt antal bananer i klaser, men det skaber ofte bunker af enlige bananer, som aldrig bliver solgt.

- Det er et simpelt skilt med en sød opfordring, som kunderne i den grad har taget til sig, siger Max Skov Hansen. Han kalder det for et godt eksempel på fænomenet nudging.

Pas på æggene

Butikken har også haft succes med at hænge et skilt op på æggekøleren, som opfordrer kunderne til at placere deres æggebakker forsigtigt i vognen eller kurven, så de undgår æg, der går i stykker.

Det simple tiltag har reduceret antallet af kasserede æggebakker fra 6-8 bakker til 1-2 bakker om dagen. I runde tal løber det op i cirka 13.000 æg reddet fra skraldespanden om året.

- Det er små initiativer, som gør en forskel i det store billede. Det handler om at give kunderne et lille skub i den rigtige retning, så vores adfærd omkring dagligvarer bliver mere hensigtsmæssig, og vi får mindre madspild, siger Max Skov Hansen.

Butikkens næste nudging-initiativ i kampen mod madspild er en kampagne på butikkens Facebook-side med fotos af varer, der er efterladt udenfor køl eller frost.

LÆS OGSÅ: Rema 1000 øger overskuddet i Danmark

 Flere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD