Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har du prøvet social selling i din butik eller som digital strategi?"

- Peter Skjold Mogensen, Lektor - Cph Business
L�s bloggen her

Bilka halverer madspild 12 år før tid

Foto: Dansk Supermarked GroupWednesday den 17 October 2018 kl. 06:00 af: Kristian Holgersen

 

Salling Groups deadline for at halvere koncernens madspild er først i 2030. Men Bilka har allerede nået målet. Så hvad nu?

Alle kæder i Salling Group har skrevet under på at halvere madspildet inden 2030. Men allerede nu har den første krydset målstregen.

Siden 2014 har Bilka reduceret sit madspild med 4193 ton - svarende til 52 procent. Det fremgår af en pressemeddelelse fra kæden.

Bedre systemer, hyppigere varelevering og effektiv udnyttelse af kasserede varer har gjort tricket.

- Vi er selvfølgelig glade for, at vi på så kort tid har halveret mængden af det mad, vi smider ud, siger Bilka-direktør Mark Nielsen. Han fortsætter:

- Det får os dog ikke til at læne os tilbage i stolen og sige, at det var det. Tværtimod giver det os mere blod på tanden, at vi kan se, at vi virkelig har mulighed for at reducere madspildet ved en fælles indsats, og derfor sætter vi os nu også nye mål.

Halvdelen af halvdelen

Målsætningen for 2030 lyder på endnu en halvering af madspildet, som vil betyde en reel reducering på 75 procent i forhold til 2014.

- Det er et ambitiøst mål, men alle Bilka-varehuse har gjort en enorm indsats for at mindske det samlede madspild, siger Mark Nielsen.

- Vi har taget nogle helt nye arbejdsgange i brug, som blandt andet betyder, at vi er blevet meget bedre til at bestille de rette mængder varer og samtidig udnytte varer, hvor emballagen eksempelvis er blevet beskadiget, men intet fejler, fortsætter han.

Helt konkret får Bilka nu leveringer på ferskvarer flere gange om dagen, ligesom eksempelvis en bulet pakke kylling eller et salathoved, hvor emballagen er brudt, nu udnyttes i Bilkas egen bistro og delikatesse.

LÆS OGSÅ: Kvickly indfører koncept med billige lykkeposer    Flere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD