Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har coronakrisen givet varig opblomstring til bymidterne eller blot kunstigt åndedræt? "

- Dennis Clausager, detailfolk.dk
L�s bloggen her

Sådan kan konkurrencer på sociale medier blive til ulovlig spam

Foto: ColourboxWednesday den 16 June 2021 kl. 06:00 af: Redaktionen

Når virksomheder afholder konkurrencer på sociale medier, må de ikke glemme reglerne om spam, lyder et opråb fra myndighederne.

Konkurrencer kan være en oplagt genvej til ekstra opmærksomhed på sociale medier for butikker caféer og andre erhvervsdrivende.

I den forbindelse advarer Forbrugerombudsmanden nu om at huske på reglerne om spam: Virksomheder må ikke kræve af deltagerne i en konkurrence, at de skal tagge vennerne.

Et tag udløser nemlig en notifikation, som henviser den taggede bruger til virksomhedens konkurrence. Efter Forbrugerombudsmandens opfattelse vil notifikationen være sendt på vegne af virksomheden, og har den taggede person ikke givet samtykke til at modtage notifikationen, vil det være en overtrædelse af markedsføringslovens forbud mod spam.

- Ifølge markedsføringsloven har enhver ret til selv at bestemme, hvem de vil modtage reklame fra, siger Forbrugerombudsmand, Christina Toftegaard Nielsen

- Og derfor må en virksomhed ikke sende fx notifikationer på sociale medier uden først at indhente modtagerens samtykke til det. Virksomheder må heller ikke få andre til det på virksomhedens vegne. At de sociale medier giver nem adgang til det, gør det ikke lovligt for virksomhederne, siger hun.

Forbrugerombudsmanden har for nylig politianmeldt Café Venedig ApS for at have afholdt 12 konkurrencer på Facebook, hvor der blev stillet krav om tags for at deltage.

LÆS OGSÅ: Topchefen i Power står ved kampagne: - Vi finder os ikke i truslerFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD