Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har du prøvet social selling i din butik eller som digital strategi?"

- Peter Skjold Mogensen, Lektor - Cph Business
Læs bloggen her

Forbrugerombudsmand til butikker - dette gebyr er ulovligt

Foto: detailfolk.dkMandag den 7 maj 2018 kl. 10:57 af: Lise Møller Schilder

Selvom det er besværligt for nogle butikker, kan de ikke opkræve gebyr, når kunderne ønsker at betale på en lettere gammeldags måde.

Forbrugerombudsmanden gør det nu helt klart, at butikker ikke kan opkræve gebyr, når forbrugerne ønsker at betale med kontanter.

- En virksomhed ønskede Forbrugerombudsmandens vurdering af, om virksomheden måtte opkræve et gebyr for at modtage betaling med kontanter. Virksomheden ønskede at opkræve et gebyr for at nedsætte omkostninger og sikkerhedsrisici forbundet med at modtage betaling med kontanter, skriver Forbrugerombudsmanden i en pressemeddelelse.

I strid med lov

Det kan virksomheden dog ikke, fordi denne praksis ville være i strid med god erhvervsskik, skriver Forbrugerombudsmanden og henviser til markedsføringslovens § 4.

- Flere vælger at betale med betalingskort, MobilePay eller anden elektronisk betalingsløsning, når de handler. Det ændrer dog ikke på, at man fortsat skal kunne betale med kontanter, uden at det gør købet dyrere, siger Forbrugerombudsmand, Christina Toftegaard Nielsen, i en pressemeddelelse.

- En forretning må godt afvise at modtage kontanter om natten. Ønsker en forretning at hindre røverier om natten, må det derfor ske ved at lade være med at tage imod kontanter og ikke ved at gøre det dyrere for forbrugerne at betale med kontanter, forklarer hun.

LÆS OGSÅ: Forbrugerrådet advarer imod populær netbutikFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD