Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har du prøvet social selling i din butik eller som digital strategi?"

- Peter Skjold Mogensen, Lektor - Cph Business
L�s bloggen her

Salling Group sætter tal på tabt cigaret-salg

Foto: detailfolk.dkWednesday den 31 March 2021 kl. 12:00 af: Kristian Holgersen

Siden alle cigaretterne blev gemt væk i Salling Group er salget dykket markant. Snart skal alle landets butikker skjule pakkerne.

Da Salling Group besluttede at skjule cigaretterne for kunderne i 2018, gik det straks ind og sænkede omsætningen.

I butikskæderne Føtex, Netto og Bilka er antallet af solgte cigaretter faldet med 116 millioner styk. Det skriver dagligvarekoncernen i en pressemeddelelse.

- Siden vi i 2018 som de første gemte tobakken væk, har vi kunnet konkludere, at det er særdeles effektfuldt. Ikke kun har vi solgt markant færre cigaretter, siger indkøbschefen i Salling Group, Brian Nyeng Olesen.

- Vi kan også se, at faldet i salget er særlig markant i butikker med unge kunder. Handling gør en forskel, og ligesom vi er glade for, at andre dagligvarekæder siden har fulgt trop, er vi tilfredse med, at lovgivningen nu sikrer, at samtlige udsalgssteder skal gemme væk, siger Brian Nyeng Olesen.

Mens landets supermarkeder efterhånden har fået gemt tobakken væk, så den ikke møder kunderne direkte, så er det anderledes med de mange kiosker og købmænd, hvor en væg af cigaretpakker bag disken stadig er et udbredt syn. Men ikke længe endnu.

Fra første april skal tobakken være gemt i samtlige butikker, kiosker og tankstationer. Det sikrer en handlingsplan mod børn og unges rygning, som blev vedtaget af Folketinget sidste år.

- Det er positivt, at lovgivningen nu forpligter alle udsalgssteder til at bidrage til, at Danmark skal nå en røgfri generation i 2030. For skal vi lykkes med det, skal alle med, hvilket sker nu. Ellers ville vi fortsat bare sende de unge videre til der, hvor det er nemmest at købe cigaretter, siger Brian Nyeng Olesen.

LÆS OGSÅ: Tobaksgigant åbner butik i lokalerne fra ikonisk caféFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD