Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Den fysiske butiks største trussel!"

- Michael Friis Møller, Retailrådgiver – Meng & Company
L�s bloggen her

Dansk Erhverv ønsker mere kontrol med e-cigaretter

Arkivfoto: Colourbox
Monday den 5 August 2019 kl. 06:00 af: Redaktionen

Der skal ryddes op på markedet for e-cigaretter, lyder budskabet fra Dansk Erhverv efter afslørende tal fra Sikkerhedsstyrelsen.

I en undersøgelse har Sikkerhedsstyrelsen for nyligt fundet problemer med 88 procent af 162 undersøgte e-cigaretter og genopfyldningsbeholdere købt på nettet.

Derfor efterlyser Dansk Erhverv bedre kontrol på området, fremgår det af en pressemeddelelse.

- Det er helt tydeligt på tallene fra Sikkerhedsstyrelsen at der er behov for kontrol og for at rydde op i det her marked, siger Matthias Lumby Vesterdal, politisk konsulent.

I dag ligger kontrollen hos to forskellige styrelser, alt efter om der er nikotin i e-cigaretterne eller ej. Men det skal laves om, mener Dansk Erhverv.

- Det giver ikke meget mening. Hele området bør ligge under Sikkerhedsstyrelsen, da apparatet i princippet er det samme i begge tilfælde. Det vil med stor sandsynlighed lette administration og give en mere målrettet og effektiv kontrol, siger Matthias Lumby Vesterdal.

Kontroller netbutikkerne

Tidligere på sommeren viste en undersøgelse, at næsten hver anden elev i Københavns 9. klasser har prøvet at ryge e-cigaretter.

Dansk Erhverv peger på behovet for at kontrollere netbutikkerne på lige fod med de fysiske butikker.

- I dag sker en meget stor del af kontrollen hos de fysiske butikker på trods af, at vi kan se, at en stor og stigende del af salget foregår online, siger Matthias Lumby Vesterdal og fortæstter:

- Ofte er det desværre også hos disse mindre kendte aktører, at vi ser e-cigaretter med et ulovligt og potentielt skadeligt indhold. Det bør myndighederne tage konsekvensen af. Kontrollen skal finde sted der, hvor det giver bedst mening.

Butikker kommer i klemme

Det var i en undersøgelse gennemført i 44 netbutikker, at Sikkerhedsstyrelsen fandt de mange ulovlige produkter.

- En af årsagerne til problemerne i detailhandlen er, at fabrikanterne og importørerne ikke laver korrekte anmeldelser af produkterne i EU’s fælles indberetningsportal (EU-CEG), skrev Sikkerhedsstyrelsen i en pressemeddelelse.

Uden en anmeldelse bliver det pågældende produkt heller ikke en del af den danske markedsføringsliste.

- Det betyder, at produkterne er ulovlige at sælge i Danmark, og derfor han forhandlerne blive politianmeldt og få bøder for at sælge dem, slår Sikkerhedsstyrelsen fast.

Selvom det er butikkerne, der risikerer at komme i klemme, så kan de ikke selv gøre produkter lovlige ved at   få dem registreret i EU-CEG. Af den grund opfordrer Sikkerhedsstyrelsen alle butikker til at tjekke listen over produkter, der er lovlige at sælge i Danmark, inden de starter salget.

LÆS OGSÅ: Dansk Erhverv afviser klimamærkning af fødevarerFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD