Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har du prøvet social selling i din butik eller som digital strategi?"

- Peter Skjold Mogensen, Lektor - Cph Business
L�s bloggen her

Så stort er underskuddet hos Dagrofa

Foto: KiwiMonday den 22 May 2017 kl. 06:00 af: Kristian Holgersen

Discountkæden Kiwi har givet en massiv økonomisk mavepuster til dagligvarekoncernen Dagrofa, viser nøgletal fra årsregnskabet.

Mens de sidste kunder forlader ophørsudsalget i landets Kiwi-butikker, som en for en må trække skodderne ned for sidste gang, kan Dagrofa nu præsentere et trecifret millionunderskud på bundlinjen.

Ifølge en pressemeddelelse fra dagligvarekoncernen ender årets resultat med et minus på hele 655 mio. kroner. Det er mere end en tredobling i forhold til sidste år, hvor underskuddet lød på 198 mio. kroner.

Beslutningen om at lukke den urentable discountkæde Kiwi har medført ekstraordinært store afskrivninger, der har været med til at presse indtjeningen i bund, lyder forklaringen fra Dagrofa.

- Et underskud i den størrelse er naturligvis utilfredsstillende, men vi kan glæde os over, at vi nu har truffet beslutning om det, der skaber underskuddet, og at vores øvrige forretningsområder har en fornuftig indtjening, siger koncernchef Per Thau.

Meny vinder markedsandele 

Selvom Dagrofa må tage imod en økonomisk mavepuster, så er der fremgang at spore i andre dele af forretningen, lyder det fra koncernen. 

Meny-kæden har formået at erobre markedsandele, og de lokalt forankrede købmænd i Spar-butikkerne er kommet ud af 2016 med et styrket brand, lyder det i pressemeddelelsen.

Samtidig har koncernen en vækstmotor i engrosvirksomheden FoodService Danmark, som nu bliver yderligere styrket med opførelsen af en ny stor terminal og et domicil syd for København.

- De gode fødevareoplevelser og den lokale forankring er dér, vi er stærkest, og det er her, vi forventer at kunne skabe vækst. Det er de forretningsområder, vi vil udvikle de kommende år. Samtidig er convenience af høj kvalitet et vækstområde, vi kommer til at satse endnu mere på med blandt andet vores delikatesseafdelinger og salatbarer, siger Per Thau i pressemeddelelsen.

Fald i omsætningen

Årets omsætning lander på 18.6 mia. kroner, hvilket er en tilbagegang fra sidste års 19,9 mia. kroner. Faldet skyldes først og fremmest et frasalg af virksomhederne Pisiffik A/S, KK Engros I/S og Sørwi A/S, lyder det fra Dagrofa.

Den negative udvikling vil fortsætte i næste årsregnskab, forventer koncernen. Her vil omsætningen sandsynligvis ligge 4-6 procent under niveauet for 2016. De skyldes lukningen af Kiwi.

Ifølge koncernchef Per Thau forventer man en positiv drift fra senest 2019.

LÆS OGSÅ: Dagrofa-boss: Derfor lukker vi KiwiFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD