Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har du prøvet social selling i din butik eller som digital strategi?"

- Peter Skjold Mogensen, Lektor - Cph Business
Læs bloggen her

Så meget skal kunderne betale for alle de populære dyrekort

Foto: detailfolk.dkFredag den 8 maj 2015 kl. 10:19 - Kilde: Flere medier

Kunderne kan godt få fat i alle dyrekortene fra Dansk Supermarked. Men de skal i den grad betale for det, har DR's Detektor regnet ud.

Den seneste tid har en debat om dyrekort raset i de danske medier.

Næsten 1000 forældre har underskrevet en klage til Forbrugerombudsmanden, fordi de mener, at kortene er for svære at samle, så børnene kan fylde deres mappe og få alle 140 kort.

LÆS OGSÅ: Underskriftsindsamling mod populær samlekampagne

Nu har DR's program Detektor derfor regnet ud, hvor mange penge, man skal bruge i Føtex og Bilkas butikker for at være 95 procent sikker på at få de 140 kort med fisk.

- Vil man være 95 procent sikker på at få alle kort til hæftet, kræver det indkøb for ikke mindre end 76.400 kroner, skriver DR.

Joan Vedel Andersen, der er den forældre, som har skrevet klagen, fortalte i Aftenshowet, at hun har brugt 32.000 kroner uden at få alle kortene. Så ud fra Detektors regnestykke, kan det godt se ud som om, at der kan gå lidt tid endnu.

Børn kan ikke få alt

Joan Vedel Andersens klage har dog skabt stor debat, fordi mange mener, at hun og de andre forældre ikke har noget at klage over, da de får en pakke med fire kort gratis, når de har brugt for 100 kroner i Føtex eller Bilka.

Kritikken kommer blandt andet fra studieværten på go' morgen Danmark Morten Resen, og komikeren Kim Robert Nielsen. Sidstnævnte brændte nogle sjældne dyrekort af og lagde en video af handlingen op på Youtube.

- Mit budskab er, at forældrene skal lade være med at tude på børnenes vegne. For børnene er da ligeglade. Hvis vi skal klage, skal vi finde noget ordentligt at klage over, synes jeg. Det er en latterlig debat, siger Kim Robert Nielsen til Ekstra Bladet.

Kort kan købes på Den Blå Avis

Debatten har dog betydet, at de forældre, der desperat forsøger at skaffe de sjældne dyrekort nu kan købe dem på Den Blå Avis.

Den sidste uge er der kommet omkring 200 opslag på Den Blå Avis med dyrekort til salg for en pris mellem 1 krone og 1000 kroner. Men så får man også hele samlingen.

Man kan dog nøjes med at købe enkelte kort også. Christina N sælger eksempelvis sjældne kort som nummer: 2, 32, 33, 58, 59, 88 og 116 for 35 kroner stykket plus porto.

Fællesskabet er det vigtigste

Begynder man at købe kortene på nettet forsvinder fællesskabsfølelsen dog lidt. Og det er netop den følelse, som Dansk Supermarked gerne vil have, at børnene får, når de bytter kortene med hinanden.

Kommunikationsdirektør i Dansk Supermarked Mads Hvitved Grand ser derfor hellere, at børnene bytter sig frem til kortene i stedet for, at forældrene sig købe sig til dem.

- Det statistiske regnestykke fra Detektor er jo meget sjovt, men kampagnen er ikke tænkt som et ensomt eventyr for den enkelte, men som en fælles mission for alle børn. Det kan vi se, at mange har taget til sig, og der er jo gået sport i at bytte sig til eventuelt manglende kort, så det sociale element i kampagnen lever i bedste velgående, siger Mads Hvitved Grand til Ritzau.

 LÆS OGSÅ: Dansk Supermarked i ny loyalitetskampagneFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD