Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har coronakrisen givet varig opblomstring til bymidterne eller blot kunstigt åndedræt? "

- Dennis Clausager, detailfolk.dk
L�s bloggen her

Så mange flere danskere køber dagligvarer på nettet

Foto: detailfolk.dkFriday den 20 August 2021 kl. 06:41 af: Redaktionen

Gennem de seneste fem år er dagligvarer blevet en fuldstændig normal handelsvare på nettet, viser opgørelse.

Engang var det nærmest lidt kuriøst, når folk bestilte dagligvarer på nettet og fik dem leveret direkte til døren. Sådan er det naturligvis ikke mere.

På fem år er andelen af forbrugere, som køber dagligvarer på nettet, steget med hele 75 procent. Det viser tal fra Dansk Erhverv.

I 2017 var det 32 procent havde 32 procent af forbrugere købt dagligvarer på nettet, men i dag gælder det 56 procent. For 33 procent sker det mindst en gang om måneden.

- Udviklingen har været positiv i et godt stykke tid, men i de sidste år og især under coronakrisen har der virkelig været markant fremgang, siger Niels Ralund. Han er e-handelsdirektør i Dansk Erhverv.

- Det hænger også sammen med, at der i de sidste år er kommet mange flere aktører til, så man nu kan få leveret dagligvarer og måltidskasser til døren over det meste af landet, siger Niels Ralund.

Han bider mærke i, at det er børnefamilierne, som bruger nettet mest til dagligvareindkøb. De ældre generationer er lidt mere tilbageholdne.

- Jeg tror dog også, at vi skal regne med et mørketal, da vores tidligere analyser viser, at mange yngre forbrugere under krisen har hjulpet de ældre med at handle online, så der er nok en del ældre, der nyder godt af muligheden for at få leveret til døren, uden at de selv klikker køb siger Niels Ralund.

LÆS OGSÅ: Kendt aktør åbner netbutik: Vil skabe den bedste platform for dagligvarerFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD