Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har coronakrisen givet varig opblomstring til bymidterne eller blot kunstigt åndedræt? "

- Dennis Clausager, detailfolk.dk
L�s bloggen her

R.I.P. Blockbuster

Foto: detailfolk.dkFriday den 13 December 2013 kl. 10:08 af: Freja Thorbech

Den britiske del af videoudlejningskæden lukker og slukker de resterende 91 butikker for sidste gang på søndag.

Nu er det slut med Blockbuster i Storbritannien.

På søndag lukker de 91 britiske butikker for sidste gang, og som en konsekvens må 808 medarbejdere se sig om efter et nyt arbejde. Det resterende varelager vil blive solgt med op til 90 procents rabat på søndag. 

Det oplyser Moorfields Corporate Recovery, der som administrator har forsøgt at finde en køber til den kriseramte virksomhed siden slutningen af oktober.

LÆS OGSÅ: Blockbuster tæt på konkurs

- Det er med stor beklagelse at vi er nødt til at komme med dagens udmelding, vi ved at det er en svær tid for alle berørte og vil gerne sige tak til medarbejderne for deres professionalisme og støtte gennem de sidste måneder. Desværre lykkedes det ikke at skaffe en køber til gruppen som en fortsættende virksomhed, og vi må som et resultat tage den beklagelige beslutning at lukke de resterende butikker, siger de to administratorer Simon Thomas og Nick O’Reilly fra Moorfields Corporate Recovery i en udtalelse.

Problemer i flere lande

2013 har været et år med op og nedture for den britiske del af videokæden. I marts købte den private investeringsfond Gordon Brothers Europe selskabet, efter det kollapsede i januar. I oktober opgav Gordon Brothers, og selskabet blev sat under administration af Moorfields Corporate Recovery. Inden kollapset i januar havde Blockbuster 528 butikker og 4.190 ansatte i Storbritannien, og nu er det altså helt slut.

Det er ikke kun i Storbritannien, at Blockbuster har haft det svært. I november lukkede kæden alle sine amerikanske butikker for i stedet at satse på sin streaming-tjeneste.

LÆS OGSÅ: Blockbuster lukker alle amerikanske butikker

Også den danske del af forretningen har været presset. Her forsøger kæden nu at gå helt nye veje ved at ændre koncept og navn. I fremtiden vil man sælge brugte elektroniske produkter under navnet RecycleIT. Det er erhvervsmanden David Overby, der sammen med en kreds af investorer har købt den danske del af Blockbuster-kæden, og vil forsøge sig med det nye koncept.

LÆS OGSÅ: Kriseramte Blockbuster går helt nye vejeFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD