Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Den fysiske butiks største trussel!"

- Michael Friis Møller, Retailrådgiver – Meng & Company
L�s bloggen her

Rigmænd skyder penge i legetøjsbutikker

Foto: detailfolk.dkMonday den 19 November 2012 kl. 08:42

Et nyt legetøjskoncept har vakt en række rigmænds interesser. På trods af et rædselsår i 2011 satser konceptet nu benhårdt på Sverige med den ny kapital.

Hamleys har været i Danmark siden 2005. Den britiske legetøjskæde har i dag tre legetøjsbutikker - i Illum, Fields og Terminal 3 - og en tøjbutik for børn i København.

Med et millionbeløb fra kapitalfonden Executive Capital, der har 17 danske rigmænd i ejerkredsen, har de danske styrmænd for den nordiske division netop åbnet to butikker i Sverige.

Det skriver Børsen.

Hamleys er kendt for at satse på oplevelser i butikken. F.eks. har kæden forsøgt sig med at skabe et lydunivers, når børnene kigger på produkterne. Står man foran hylden med Star Wars-produkter vil lyde fra Star Wars-universet spille. Den lille gimmick øgede salget af Star Wars-produkter med 62,5 procent i testperioden, skrev Ritzau i juni.

Danske franchisetagere

Hamleys har siden 2009 haft den forhenværende landechef for Hamleys i Danmark, Jacob Pedersen, og partneren Kenneth Nørgaard ved roret som franchisetagere for Hamleys i Norden med deres selskab Kids Retail of Denmark.

Kids Retail kom flyvende fra start med et overskud i startåret på 3,7 millioner kroner, til gengæld måtte selskabet tage en lussing på et 3,7 millioner kroners underskud i 2011.

Rigmænd i ryggen

Executive Capital har garanteret for finansiering og investeret i udrulning i hele Norden af Hamleys' koncept med legetøjsoplevelser.

- For os er det klart en vækstinvestering, hvor første trin af raketten er skudt af. Vi er parate til at skyde yderligere kapital i Kids Retail, hvis det er nødvendigt for at få virksomheden til at vokse endnu mere, siger Mikael Bak, adm. direktør i Executive Capital.

(Børsen)Flere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD