Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Den fysiske butiks største trussel!"

- Michael Friis Møller, Retailrådgiver – Meng & Company
L�s bloggen her

Årets detailelev skabte mersalg på 117 procent på 17 dage

Foto: Dansk ErhvervFakta

Motivationen af Anders Dalgaard fra priskomiteen, der uddeler Detailhandlens Fagprøvepris.

Da priskomiteen læste Anders Dalgaards fagprøve, var de med det samme enige om:

1. her var der tale om en fagprøve på ekstremt højt fagligt niveau.

2. de mål der var sat for opgaven var ikke bare var nået, men ganske enkelt også overgået!!

Det kommer til udtryk ved, at Anders i sin fagprøve viser, at han besidder usædvanligt godt kendskab til butikkens profil og koncept, drift og produkter. Det formår Anders at omsætte og udtrykke på et særdeles højt fagligt niveau ved at anvende sin teoretiske viden i hverdagen i Salling - og i sit eget praktiske arbejde.
Han kombinerer på fornem måde butikskonceptet med indgående produktkendskab - godt samspil mellem butik og leverandør samt udpræget god brug af og forståelse for teoretiske begreber.
At Anders derudover opnår gode økonomiske resultater, viser blot ydermere, at der her er tale om en elev med fantastisk købmandsskab.

Kilde: Dansk Erhverv

Sunday den 14 December 2014 kl. 10:20 af: Freja Thorbech

Et ønske om at udfordre sig selv udmøntede sig på 17 dage i et mersalg på 117 procent. Mød årets detailelev, der gik direkte fra elevplads til en lederstilling efter endt uddannelse.

En god idé kombineret med et godt købmandsskab og en lyst til at udfordre sig selv sikrede den tidligere Salling-elev Anders Dalgaard prisen som årets elev til Detailhandelens Fagprøvepris, der hvert år uddeles af Dansk Erhverv.

LÆS OGSÅ: Her er årets detailelever

Anders Dalgaard skrev i sin afsluttende fagprøve på detailuddannelsen om salget af Krups espressomaskiner i Salling. Han valgte bevidst et eksklusivt produkt med en vejledende udsalgspris på mellem 5.000 og 13.000 kroner.

- Jeg synes, at det var lidt for nemt at lave et godt salg ud af et mega skarpt tilbud i stedet for at slå på nogle andre værdier omkring produktet og Sallings profil. Det var der mere udfordring i, forklarer Anders Dalgaard til detailfolk.dk.

For at skabe opmærksomhed omkring maskinerne og gøre dem mere tilgængelige for kunderne indrettede han en kaffebar, hvor kunderne blev budt på kaffe og indviet i brygningsprocessen. Noget der skulle sikre, at de kom over de tekniske betænkeligheder, de eventuelt måtte have. Det blev kombineret med kundekonkurrencer og attraktive salgsaftaler med leverandøren. Og i løbet af 17 dage udmøntede anstrengelserne sig til et mersalg af espressomaskiner på hele 117 procent. Samtidig kunne Anders Dalgaard glæde sig over at vinde prisen som årets elev til Detailhandelens Fagprøvepris. Her lagde juryen blandt andet vægt på, at han ikke bare havde nået, men også overgået de mål, der var sat for opgaven. Og Anders Dalgaard er glad for skulderklappet.

- Det er fedt at få noget anerkendelse for, at man er god til det, man laver, siger han.

Havde ikke planlagt en detailkarriere

I dag er Anders Dalgaard færdig med sin uddannelse og er blevet ansat som førstemand i logistikafdelingen i Salling. Her sidder han blandt andet med ankomst og forsendelser af varerne.

- Det er spændende for mig også at få hele bagkanten af butikslivet ind på livet og vide noget om, hvad der sker ude bag gardinerne, siger Anders Dalgaard.

Han ligger dog ikke skjul på, at han af og til godt kan savne den daglige kundekontakt. For netop kundekontakten er noget af det, der gør detailbranchen spændende, mener Anders Dalgaard. Derfor håber han også på, at det næste skridt på karrierestigen er en lederstilling på salgsgulvet.

Det lå ellers ikke i kortene, at Anders Dalgaard skulle skabe sig en karriere i detailbranchen, men tilfældighedernes spil fik den unge nordjyde ind i branchen. En afdelingsleder tilbød ham en elevplads, da han ellers søgte en fuldtidsstilling i forbindelse med et planlagt sabbatår. Han takkede ja og har ikke fortrudt det siden. Og lige nu går han heller ikke med tanker om at forlade branchen igen.

- Nu har jeg valgt at læse en akademiuddannelse i retail ved siden af jobbet. Den tager udgangspunkt i en masse teorier omkring detailhandel, så lige nu er det den vej, jeg går, siger Anders Dalgaard til detailfolk.dk.

Læs mere om Anders Dalgaards tanker om detailbranchen her eller se andre eksempler på karrierehistorier i detailbranchen her.

LÆS OGSÅ: Årets detailelev: ”Det er nemmere at bede om tilgivelse end at bede om lov”Flere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD