Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har du prøvet social selling i din butik eller som digital strategi?"

- Peter Skjold Mogensen, Lektor - Cph Business
L�s bloggen her

Rekordgode Jysk hæver sig over drøje hug fra Tyskland

Foto: PRWednesday den 1 December 2021 kl. 06:47 af: Kristian Holgersen

Selvom salget falder i Tyskland, som er Jysks største marked, så er det ikke nok til at holde rekorderne for døren i den store boligkæde.

Tirsdag kunne Ikea Danmark præsentere en større omsætning end nogensinde, og nu melder den danske boligkæde Jysk sig ind i samme kor.

I regnskabsåret 2020/21 steg omsætningen med syv procent til 32,6 milliarder kroner, mens EBIT-resultat på 4,5 milliarder kroner også rammer det højeste niveau hidtil.

Jysk har godt 3.000 butikker og webshops fordelt på 50 lande, som på forskellig vis har været påvirket af coronakrisen. På det største marked, som er Tyskland, endte pandemien med at få krammet på vækstraterne.

- Vores største marked er Tyskland, hvor Jysk har næsten 1.000 butikker, og det var samtidig et af de lande, hvor nedlukningen af detailhandlen varede længst. Det betyder også, at vi har tabt omsætning i Tyskland sammenlignet med året før, siger Jan Bøgh i en pressemeddelelse. Han er adm. direktør og præsident i Jysk.

De gode regnskabstal skyldes derfor vækst andre steder.

- Omvendt har vi øget omsætningen betydeligt i Skandinavien, England, Irland, Belgien og en række lande i Øst- og Centraleuropa, og det har været i stand til mere end at opveje nedgangen i Tyskland, siger Jan Bøgh.

Flere blandede bolcher

De store forskelle fra marked til marked kunne meget vel fortsætte i det indeværende regnskabsår, lyder vurderingen fra Jan Bøgh.

En del steder har forbrugerne gjort ekstra ud af deres boliger under første del af coronakrisen, hvor det måske ikke har været muligt at rejse og gå i byen.

- Det betyder helt sikkert også, at vi i nogle lande er oppe mod såkaldt forward buying, hvor kunderne har købt møbler tidligere end planlagt. Derfor køber de nok ikke nye havemøbler eller en ny seng igen i år, siger Jan Bøgh.

- Omvendt er der også lande, hvor vi grundet lukkede butikker solgte mindre i sidste regnskabsår, og hvor vi derfor har et godt udgangspunkt for at øge omsætningen, siger han.

LÆS OGSÅ: Det store navneskifte i Tyskland giver Jysk-direktør gåsehudFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD