Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Den fysiske butiks største trussel!"

- Michael Friis Møller, Retailrådgiver – Meng & Company
L�s bloggen her

Regnskabsbrøler gør ondt værre hos Foodservice Danmark

Foto: Dagrofa.dkWednesday den 4 July 2018 kl. 09:50 - Kilde: Fødevarewatch

Dagrofas engrosvirksomhed taber et trecifret millionbeløb. Men ikke nok med det. En regnskabsfejl presser også 2016-regnskabet i minus.

Gennem flere år har Foodservice Danmark været en indbringende forretning for Dagrofa. Men nu bliver striben af overskud pludselig brudt.

Det skriver Fødevarewatch og Ritzau.

Regnskabet for 2017 afslører ikke bare et underskud på 103 millioner kroner efter et “stærkt utilfredsstillende” år, som det bliver beskrevet i ledelsesberetningen. 

Revisorerne har også fundet en regnskabsfejl, som kapper 118 millioner kroner af 2016-resultatet. På den måde bliver et solidt overskud på 66 millioner kroner med et trylleslag forvandlet til et tab på 48 millioner.

Helt så dramatisk er det ikke med omsætningen, som går en smule frem til 4,5 milliarder kroner. 

Nye ansigter

Da Dagrofa i slutningen af 2016 droppede et salg af Foodservice Danmark, lød begrundelsen ellers, at man ikke ville afhænde en “veldrevet vækst-virksomhed,” som daværende koncernchef Per Thau formulerede det.

Siden er der sket flere ændringer i ledelsen. I april stoppede Christian J. Storringgaard således som administrerende direktør efter blot et år. 

- På trods af en fremgang i omsætningen har indtjeningen dog ikke haft samme gode takter, og derfor har vi efter aftale med Christian valgt at stoppe samarbejdet, sagde Jesper Lok i en pressemeddelelse. Han er bestyrelsesformand for FoodService Danmark.

I februar fratrådte desuden økonomidirektør Niels Peter Habekost, mens Dagrofas koncerndirektør, Per Thau, blev bedt om at forlade sin stilling i samme måned. Sidstnævnte post sidder Tomas Pietrangeli nu på.

LÆS OGSÅ: Dagrofa ansætter ny koncernchef

Læs hele artiklen på Fødevarewatch


Flere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD