Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har coronakrisen givet varig opblomstring til bymidterne eller blot kunstigt åndedræt? "

- Dennis Clausager, detailfolk.dk
L�s bloggen her

Prøverum til netbutikker på vej

Foto: aau.dkFriday den 15 August 2014 kl. 14:18 af: Freja Thorbech

Universitetsforskere tester et digitalt prøverum, der på sigt skal gøre det muligt at prøve tøjet i netbutikker.

Et prøverum, hvor man ikke behøver at tage tøjet af.

Sådan et, har forskere fra Aalborg Universitet Esbjerg testet i Kolding Storcenter de sidste par dage. 

Efter to et halvt års forskning er forskere fra universitet ved at være klar med et "Virtual Dressing Room (VDR)”. Det vil sige et prøverum, der efter planen skal gøre det muligt at prøve tøj digitalt.

- VDR handler om at gøre det muligt at prøve tøj uden fysisk at have det på, og formålet er at nedbringe mængden af tøj, som kunder returnerer til internetbutikker på grund af forkert størrelse eller farve, siger projektleder Dr. Michael B. Holte fra Aalborg Universitet Esbjerg i en udtalelse.

Klæd en digital klon på

I praksis foregår VDR på den måde, at en kunde stiller sig fuldt påklædt foran et 3D-kamera, som måler kropsbygningen. Ud fra målingerne laver computeren en digital figur af kunden, som man herefter kan klæde på med forskelligt tøj. Ved at bevæge sig foran kameraet kan kunden se, hvordan tøjet ser ud fra forskellige vinkler. I fremtiden er det meningen, at kunderne ved hjælp af et Kinect kamera derhjemme kan ”prøve” tøjet tøjfirmaernes hjemmesider, inden de bestiller og betaler.

- Det kan aldrig blive helt det samme som at stå i et ”rigtigt” prøverum, for kunden vil eksempelvis ikke kunne føle tøjet, men der er ingen tvivl om, at VDR vil give en markant bedre oplevelse af tøjet end ved blot at kigge i et katalog eller på en hjemmeside, siger Michael B. Holte.

Aalborg Universitet står sammen med Virtual Lab A/S og Commentor A/S bag projektet, som InnovationsFonden støtter med 14 millioner kroner. Også Bestseller, Stylepit og Microsoft er samarbejdspartnere på projektet.

LÆS OGSÅ: Eksklusiv butik lokker med anderledes prøverumFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD