Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Den fysiske butiks største trussel!"

- Michael Friis Møller, Retailrådgiver – Meng & Company
Læs bloggen her

Ny undersøgelse: Mange bruger butikker som prøverum for webshops

Foto: ColourboxTirsdag den 17 juni 2014 kl. 14:00 - Kilde: Tekstilforum.no

Fysiske butikker bliver i høj grad brugt som prøverum, hvor kunderne prøver varer af, før de går hjem og køber dem billigt på nettet. Det viser en ny norsk undersøgelse.

Det er nemt og billigt at handle på nettet. Ulempen er, at man ikke har varen i hånden, før man trykker køb. Det problem løser mange forbrugere dog ved at prøve varerne af i de fysiske butikker, før de bestiller dem via en netbutik.

En ny norsk undersøgelse viser, at det blandt de unge under 35 år er 70 procent, der går i en fysisk butik for at se på eller prøve varer, de allerede har bestemt sig for at købe på nettet.

Det skriver det norske nyhedssite Tekstilforum.no på baggrund af tal fra brancheorganisationen Hovedorganisasjonen Virke.

Blandt de lidt ældre benytter færre sig af muligheden. For de 35-49-årige er det halvdelen, der prøver varer af i fysiske butikker, mens det for dem over 50 år gælder for 25 procent.

Fænomenet kaldes ’showrooming’, og den norske tøjbranche er ret trætte af tendensen.

- Et stigende antal netbutikker kombineret med en forretningsstruktur, der gør, at de kan levere hurtigt og omkostningseffektivt, giver nethandel en stor konkurrencefordel, som går ud over fysiske butikker, siger Bror Stende, der er branchedirektør for mode og fritid i Hovedorganisasjonen Virke, til Tekstilforum.no.

Undersøgelsen viser også, at 32 procent af de adspurgte bruger mobiltelefonen til at tjekke pris på et produkt på nettet, mens de står i fysiske butikker. Blandt de unge under 35 år tjekker hele 66 procent priser på mobilen.

LÆS OGSÅ: Flere butikker åbner for betaling med mobilen

Læs hele artiklen på Tekstilforum.no


Flere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9A | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD