Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har du prøvet social selling i din butik eller som digital strategi?"

- Peter Skjold Mogensen, Lektor - Cph Business
L�s bloggen her

Presset byggegigant har sat Silvan til salg

Foto: detailfolk.dkFriday den 10 February 2017 kl. 10:07 af: Kristian Holgersen

Byggemarkedskæden Silvan passer ikke længere ind i DT Groups fremtidsplaner og skal derfor have ny ejer.

En af landets største forhandlere af byggematerialer - Silvan - er blevet sat til salg. Det meddeler byggemarkedskoncernen DT Group i en pressemeddelelse.

I fremtiden vil DT Group fokusere mere på at sælge varer til professionelle kunder og ikke gør-det-selv-folket, som Silvan især henvender sig til.

- Vi vil fremadrettet i endnu højere grad være den professionelle håndværkers foretrukne leverandør. Derfor har vi taget en beslutning om at skulle sige farvel til Silvan, siger CEO for DT Group, Søren P. Olesen, i pressemeddelelsen.

- Vores strategiske analyser har vist, at tidspunktet er rigtigt for DT Group til at skærpe vores fokus på det, der er vores kerneforretning, nemlig at levere til de professionelle kunder, fortsætter han.

Har ingen køber i sigtekornet

Endnu har DT Group ikke fundet en mulig køber, og dermed går de 45 varehuse i Silvan-kæden en uvis fremtid i møde.

- Den slags kan tage tid. Og vi vil sikre, at Silvan får den bedst tænkelige nye ejer, som har forståelse for den særlige Silvan-ånd, og som vil tage hånd om både medarbejderne og kunderne. Det ligger os meget på sinde at overlevere Silvan til nogen, der vil udnytte kædens fulde potentiale i kontakten med de private kunder, siger Søren P. Olsesen.

Hos Silvan ser man positivt på det kommende salg.

- Det er en spændende ny rejse for Silvan. Partnerskabet med DT Group har været godt, men samtidigt glæder jeg mig til det videre samarbejde med alle de dygtige medarbejdere og en ny kommende ejer, siger CEO for Silvan, Freddy Lauridsen.

Salg kommer efter skuffende regnskab

Salget kommer i kølvandet på et skuffende årsregnskab fra DT Group. Ifølge Berlingske Business var resultatet det dårligste i over 20 år, og ledelsen var da heller ikke begejstret for udviklingen.

- Efter en positiv udvikling i første halvår blev DTG påvirket af et nedadgående byggemarked i Danmark. DTG opnåede ikke det forventede resultat for året, skrev ledelsen i sin årsrapport.

Af den grund fremlagde ledelsen planer om at reducere omkostningerne i forretningen.

- Grundet den nuværende markedssituation vil selskabet fortsat være fokuseret på løbende at optimere dets forretningsmodel, være fleksibel og have fokus på udviklingen i omkostningerne, fremgår det af årsrapporten.

DT Group er ejet af britiske Wolseley og står bag kæderne Silvan og Stark i Danmark, Neumann Bygg i Norge, Beijer Byggmaterial i Sverige og Stark i Finland.

LÆS OGSÅ: Silvan-ejer utilfreds med dalende overskudFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD