Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Den fysiske butiks største trussel!"

- Michael Friis Møller, Retailrådgiver – Meng & Company
L�s bloggen her

Silvan-ejer utilfreds med dalende overskud

Foto: detailfolk.dkMonday den 9 January 2017 kl. 10:00 af: Lise Møller Schilder

DT Group, der blandt andet står bag byggemarkedet Silvan, har sorte tal på bundlinjen. Men årsregnskabet er historisk ringe.

Man skulle ikke tro det, men det er faktisk muligt at fremlægge et årsregnskab, hvor resultatet efter skat lander på 163 millioner kroner, samtidig med at man er utilfreds med virksomhedens udvikling. 

Det er i hvert fald tilfældet for DT Group Danmark A/S, der står bag Silvan og Stark. DT Groups årsregnskab for 2015/2016 viser en omsætning på 8,38 milliarder kroner, og det er i det lys, at den meget lille overskudsgrad på 2,1 procent skal ses som et problem.

Historisk ringe

Sidste år endte DT Group med et overskud, der var 100 millioner kroner større. Det endte nemlig på 265 millioner kroner efter skat. For bare fire år siden landene årets resultat på 502 millioner kroner. Det var i regnskabsåret 2012/2013.

Ifølge Berlingske Business er resultatet det dårligste i over 20 år fra DT Groups hånd. Ikke siden 1994 har resultatet været så lavt. Og ledelsen er da heller ikke begejstret for udviklingen.

- Efter en positiv udvikling i første halvår blev DTG påvirket af et nedadgående byggemarked i Danmark. DTG opnåede ikke det forventede resultat for året, skriver ledelsen i årsrapporten.

Omkostninger skal ned

Ledelsen regner med, at situationen på markedet ikke vil ændre sig betydeligt det næste år, og derfor vil DT Group fokusere mere på at reducere omkostningerne i forretningen.

- Grundet den nuværende markedssituation vil selskabet fortsat være fokuseret på løbende at optimere dets forretningsmodel, være fleksibel og have fokus på udviklingen i omkostningerne, skriver ledelsen.  

DT Group, der tidligere gik under navnet Danske Trælaster, står også bag byggemarkeder i Norge, Sverige og Finland. DT Goup er dog ejet af britiske Wolseley, der er børsnoteret i London.

LÆS OGSÅ: Kendt detailnavn ny topchef for både Silvan og StarkFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD