Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har du prøvet social selling i din butik eller som digital strategi?"

- Peter Skjold Mogensen, Lektor - Cph Business
L�s bloggen her

Pandora risikerer kæmpe bøde - og nye søgsmål

Foto: detailfolk.dk



Monday den 14 December 2015 kl. 10:44 - Kilde: DR

 

Strafferetssagen mod smykkekoncernen Pandora er netop begyndt i Østre Landsret. Efterfølgende søgsmål kan ende på 224 millioner kroner.

Det kan ende med en økonomisk lussing til Pandora og ridser i omdømmet, når strafferetssagen mod den succesfulde smykkekoncern er slut.

Det skriver DR Nyheder om retssagen, som begyndte mandag morgen i Østre Landsret. En principiel sag om tilbageholdelse af børsfølsomme oplysninger.

Pandora blev for kun et år siden dømt i Byretten i Glostrup for at have tilbageholdt børsfølsom viden for aktiemarkedet tilbage i 2011 - under den periode, der er kendt som Pandoras ’sorte sommer’.

Da byretsdommen faldt i december sidste år fastslog dommeren, at Pandoras ledelse havde handlet i strid med værdipapirloven og idømte således Pandora en bødestraf på to millioner kroner. Men selskabet har anket dommen, og derfor står Pandoras advokater igen over for anklagemyndigheden – denne gang i Østre Landsret, skriver DR Nyheder.

LÆS OGSÅ: Pandora styrker salget med flere kvadratmeter

Nye søgsmål kan ende vente

DR Nyheder har kendskab til over 40 tidligere og nuværende aktionærer, som har varslet et søgsmål mod Pandora. Det bliver ifølge DR Nyheder iværksat, hvis Pandora bliver dømt i af landsrettens tre dommere.

Det belgiske konsulenthus Deminor har via den danske advokat Frantz Sigersted-Rasmussen afleveret en stævning til Pandora – ligesom flere ledende Pandora-figurer er blevet varslet om, at de også risikerer at blive gjort personligt erstatningsansvarlige.

Deminors ledende partner Erik Bomans har udtalt, at kravet mod Pandora samlet set kan løbe op i forventeligt 25 til 30 millioner euro svarende til 187 til 224 millioner kroner.

LÆS OGSÅ: Pandoras eksplosive vækst fortsætter

Læs hele artiklen på DR


Flere detailnyheder Gå til forsiden




Daglig nyhedsmail:



Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirect







Seneste jobs



detailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832




Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD