Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"6 tips til at gøre din webshop mere brugervenlig"

- Thomas Bogh, Bonzer
Læs bloggen her

Pandora fejrer rekord med 300 nye butikker

Foto: detailfolk.dkTirsdag den 17 februar 2015 kl. 10:00 af: Freja Thorbech

Den danske gigant rundede sidste år konceptbutik nummer 1400 og satser på at åbne mere end 300 af slagsen i år.

Der vil fortsat skyde Pandora-ejede konceptbutikker op rundt om i verden i 2015.

Det slår den danske smykkegigant fast i sit netop fremlagte årsregnskab.

LÆS OGSÅ: Pandora i rekordregnskab

Pandora har igennem de senere år haft et stort fokus på udvide det brandede butiksnetværk med særligt fokus på konceptbutikker. I løbet af 2014 rundede den danske gigant med åbningen af 310 nye konceptbutikker 1410 af netop den type butikker.

Planen er at fortsætte udvidelsen af forhandlernetværket, og Pandora oplyser i årsregnskabet, at man forventer at tilføje mere end 300 nye konceptbutikker til sin butiksportefølje i 2015. Det gælder blandt andet åbningen af cirka 60 nye Pandora-ejede konceptbutikker i Tyskland oven på den nylige overtagelse af op til 78 butikslejemål i landet.

LÆS OGSÅ: Pandora fordobler antallet af butikker i Tyskland

- Vores brandede salgskanaler hjælper med til at styrke opfattelsen af Pandoras brand i detailleddet, fordi vi her typisk kan præsentere et bredere produktsortiment, end vi kan hos de øvrige forhandlere. Ved at øge andelen af Pandora-brandede butikker, ikke mindst konceptbutikker, kan vi præsentere vores brand bedst muligt over for kunderne, skriver Pandora blandt andet i sin årsrapport.

Samtidig er målet at øge andelen af den omsætning, der kommer fra netop de Pandora-brandede butikker. Pandora konkluderer i årsrapporten, at de brandede butiksmiljøer har en positiv indvirkning på salget. Brandede butikker udgjorde i 2014 85,6 procent af omsætningen sammenlignet med 82,3 procent i 2013.

Også online har Pandora slået dørene op til flere butikker. i 2014 åbnede den danske smykkegigant netbutikker i Frankrig, Italien, Holland og Polen og har dermed egne netbutikker i syv europæiske lande.

Nyt butikskoncept

I 2015 vil alle nye Pandora-butikker blive bygget op omkring det såkaldte Evolution butikskonceptet, ligesom de eksisterende butikker også vil blive moderniseret ud fra det.

Konceptet er skabt i samarbejde med et schweizisk arkitekt- og designfirma for at skabe et tilgængeligt og feminint butiksmiljø, hvor man ved at skabe en varm og lys atmosfære og bruge unikke zone-farver hjælper kunderne med at finde de produkter, de ønsker.

- Udformningen af Evolution-butikkerne afspejler vores ønske om at give kvinder mulighed for at værdsætte, mindes og dele deres uforglemmelige øjeblikke. De traditionelle salgsstationer er fordelt i butikken, så salgspersonalet og kunderne kan mødes med hinanden og tale om produkterne, skriver Pandora blandt andet om det nye koncept i sin årsrapport.

Også på butiksfacaderne vil Evolution-konceptet skinne igennem.

- Pandoras butiksfacader skal afspejle vores brand og være genkendelige i gadebilledet og i shoppingcentrene. For at styrke genkendeligheden fremhæver Evolution-designet udvalgte elementer i Pandora-brandets visuelle identitet, herunder det gavebånd, der kan ses i en stor del af vores markedsføringsmateriale, skriver Pandora om konceptet.

Pandora har 9.906 forhandlere fordelt på mere end 90 lande herunder 1410 konceptbutikker og 1555 shop-in-shops. Resten af forhandlerne udgøres af det, Pandora betegner som hvid-, guld- og sølvforhandlere.

LÆS OGSÅ: Smykkegigant åbner sin største nordiske konceptbutik i KøbenhavnFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9A | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD