Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har du prøvet social selling i din butik eller som digital strategi?"

- Peter Skjold Mogensen, Lektor - Cph Business
Læs bloggen her

Pandora i rekordregnskab

Foto: detailfolk.dkTirsdag den 17 februar 2015 kl. 09:10 af: Freja Thorbech

Pandoras omsætning når et rekordniveau, viser selskabets årsregnskab, der også indeholder dårligt nyt til Kasi-Jesper.

Der bliver langet ringe, armbånd og charms fra Pandora over disken rundt om i verden.

Den danske smykkegigant kan i det netop fremlagte årsregnskab melde om en omsætningsfremgang på 32,5 procent til svimlende 11,94 milliarder kroner.

- Resultatet i fjerde kvartal er vores bedste til dato, hvilket bidrog til at 2014 blev endnu et succesrigt år for Pandora. Vi øgede igen omsætningen til et rekordhøjt niveau drevet af kraftig vækst i alle geografiske områder og alle produktkategorier. Omsætningen fra charms og armbånd steg med over 25 procent, mens omsætningen fra ringe steg til over 1 milliard kroner, siger CEO Allan Leighton i en udtalelse i forbindelse med regnskabet.

Satser på at runde et salg på 14 milliarder

Også på bundlinjen var er der stor fremgang at spore for den danske gigant. Årets resultat steg med 39,5 procent til 3,1 milliarder kroner i 2014 mod et resultat på 2,2 milliarder kroner i 2013.

EBITDA steg med 49 procent til 4,29 milliarder kroner i 2014, svarende til en EBITDA-margin på 36 procent i forhold til 32 procent i 2013. Den forventes i 2015 at stige til 37 procent, ligesom Pandora også forventer en vækst i omsætningen, der ifølge smykkegiganten vil runde 14 milliarder i 2015. Det skal ske ved et fortsat fokus på at øge væksten i det direkte sammenlignelige salg i de eksisterende butikker samt på at udvide butiksnetværket på nyere samt mere etablerede markeder, lyder det i årsrapporten.

Kasi-Jesper får ikke en krone

Årsrapporten viser samtidig, at den danske smykkegigant vurderer, at Jesper ”Kasi” Nielsen meget omtalte earn out-aftale er 0 kroner værd.

Ifølge Berlingske Business solgte Jepser Nielsens firma Kasi Aps i 2010 sin ejerandel i datterselskabet Pandora Centra Western Europe for en engangspris på 385 millioner kroner plus en earn out-betaling, der skulle baseres på indtjeningen i selskabet frem til og med 2014. Og det er altså den, som Pandora nu vurderer til at være ingenting værd.

LÆS OGSÅ: Kasi-Jesper vinder opgør mod Pandora - men får millionbødeFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD