Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Detailsektoren går forrest i kampen for mere bæredygtige emballager"

- Andreas Hastrup Clemmesen, Dansk Erhverv
Læs bloggen her

Opråb fra handelsbyer: Forældede skatteregler bremser vækst

Foto: Foto: Christoffer Regild / FolketingetTirsdag den 18 maj 2021 kl. 11:44 af: Kristian Holgersen

Politikerne på Christiansborg bør ændre vigtig detalje om gavekort i skattelovgivningen, lyder en opfordring fra Danske Handelsbyer.

Mange købstæder og handelsforeninger har efterhånden såkaldte city-gavekort, som kan bruges flere steder i den lokale detailhandel.

Men ordningen ligger under for et særligt problem, lyder det nu fra organisationen Danske Handelsbyer: Når virksomheder vil give deres medarbejdere et city-gavekort, så kan det ikke gøres skattefrit.

Normalt kan arbejdsgiveren trække gammeldags gavekort fra i skat. Det gælder bare ikke city-gavekort, fordi de er digitale og kan indløses flere steder i den pågældende by.

Derfor forsøger Danske Handelsbyer nu at få politikerne på Christiansborg i tale. Som lovgivningen er udformet nu, er den nemlig en hæmsko for væksten i de mindre bymidter, lyder det fra organisationen.

- Den nuværende lovgivning er lavet med udgangspunkt i, at et gavekort er et fysisk papirbevis, der kun kan anvendes ét sted. Den teknologiske udvikling af elektroniske betalingsmidler betyder, at der er behov for en modernisering af lovgivningen, så elektroniske gavekort kan gives som firmajulegaver på linje med det nye oplevelsesgavekort, siger Andre Andersen, der er erhvervs- og citychef i Vores Nykøbing.

- Et elektronisk gavekort består i dag af en stregkode, QR-kode eller et plastikkort med magnetstribe eller chip – og inden længe vil alle gavekort blive inkorporeret via app’s i vores smartphones. Det er derfor hensigtsmæssigt, at der i moderniseringen af loven tages højde for den teknologiske udvikling, siger han.

Danske Handelsbyer repræsenterer for nuværende 60 danske handelsbyer, som gennem flere år har arbejdet for at fremtidssikre byer med handel, service og oplevelser.

LÆS OGSÅ: Nødløsning blev en kæmpe succes i handelsbyFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD