Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

”Grøn” markedsføring er blevet et brandvarmt emne

- Lone Rasmussen, Dansk Erhverv
Læs bloggen her

Op mod 100 supermarkeder risikerer tagkollaps

Foto: detailfolk.dkMandag den 22 august 2016 kl. 06:10 - Kilde: Ingeniøren

En lang række supermarkeder lider sandsynligvis af byggefejl. Flere har allerede oplevet, at taget er styrtet sammen.

Det var lige ved at gå helt galt, da taget kollapsede på en Nettobutik i Dronningmølle i Nordsjælland tidligere i år. Klokken var 17, og der var fyldt med kunder. Heldigvis kom ingen til skade. Men episoden understregede ret tydeligt, at tagkonstruktionen var helt forkert. Det skriver Ingeniøren.

Desværre er det heller ikke er enestående tilfælde. De sidste fire år er tre supermarkedstag kollapsede, og det vækker bekymring hos Statens Byggeforskningsinstitut (SBi) og Trafik- og Bygge­styrelsen.

Problemet er, at supermarkederne har tagkonstruktioner af træspær med brede spænd. Det betyder, at de ikke har brug for søjler til at stabilisere. Problemet er bare, at byggebranchen ofte glemmer den vigtige tværafstivning. Det viser et nyt notat, som SBi har udarbejdet for Trafik- og Byggestyrelsen.

- Når man her kan finde tre tilfælde, hvor man ikke har udført tværafstivningen ordentligt, er det bekymrende. Og vi så det samme problem, da vi for nogle år siden undersøgte de mange landbrugsbygninger, der havde fået snetryksskader, siger adjungeret professor Jørgen Nielsen fra SBi, som sammen med seniorrådgiver Erik Steen Petersen har undersøgt kollapsene.

Ifølge foreningen Danske Spærproducenter har de siden år 2000 leveret træspær til omkring 100 danske dagligvarebutikker. 

Både Coop og Dansk Supermarked har allerede oplyst, at de er igang med at tjekke alle deres bygninger med samme tagkonstruktion.

LÆS OGSÅ: Netto lukker ned for Døgnnetto-butikker

Læs hele artiklen på Ingeniøren


Flere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD