Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Den fysiske butiks største trussel!"

- Michael Friis Møller, Retailrådgiver – Meng & Company
Læs bloggen her

Også Dansk Supermarked dropper alt salg af buræg

Foto: Jesper Rais/PRTirsdag den 28 juni 2016 kl. 15:25 af: Søren Duran Duus

Ligesom andre dagligvarekæder er landets største dagligvarekoncern nu også på vej til at droppe salget af alle skalæg fra burhøns.

Presset fra kunderne om mere dyrevelfærd får nu også Dansk Supermarked Group til at droppe salget af buræg.

Således vil landets største detailhandelskoncern målt på omsætning og antal butikker stoppe salget af de omstridte æg i Føtex, Bilka og Netto.

Fra 1. september er Føtex uden buræg, mens Bilka og Netto i løbet af næste år følger efter, og senest ved udgangen af 2017 har Dansk Supermarked Group udfaset alle skalæg fra burhøns.

- Bedre dyrevelfærd betyder meget for os, og som Danmarks største detailhandelsvirksomhed tager vi ansvar. Vi er klar, og kunderne er klar, siger Jeppe Dahl Jeppesen, ferskvaredirektør i Dansk Supermarked Group, i en pressemeddelelse.

LÆS OGSÅ: Første discountkæde dropper udskældte æg

Følger efter andre

I 2014 indstillede Føtex Food helt salget af buræg, og derfor er det et helt naturligt skridt, at resten af Føtex nu følger efter, siger Føtex-direktør, Thor Jørgensen.

Dansk Supermarked følger med planerne om helt at droppe salget af buræg efter flere andre dagligvarekæder. I marts kunne detailfolk.dk fortælle, at detailhandelskoncernen Coop ville begynde at udfase salget af buræg i alle koncernens kæder i løbet af en femårig periode.

Irma gik forrest og stoppede med at sælge buræg for mere end 20 år siden. Kvickly fulgte i august 2013 efter, og inden udgangen af 2020 vil heller ikke Superbrugsen, Fakta, Dagli'- og Lokalbrugsen sælge buræg.

Lidl var i november 2015 den første discountkæde herhjemme til at varsle et salgsstop af de udskældte æg.

Hurtig udfasning

Hos Dansk Supermarked sker udfasningen af buræg frem mod 2017 og gælder skalæg, pasteuriserede æg og vagtelæg. Herudover indgår buræg i en lang række varer, og udfasningen af disse æg begynder også nu.

Det er Dansk Supermarked Groups ambition at udfase de såkaldt skjulte buræg fra egen produktion og egne varemærker senest inden udgangen af 2019, lyder meldingen fra landets største dagligvarekoncern.

LÆS OGSÅ: Alle Coops 1200 butikker stopper salg af omstridt vareFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD