Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Den fysiske butiks største trussel!"

- Michael Friis Møller, Retailrådgiver – Meng & Company
L�s bloggen her

Alle Coops 1200 butikker stopper salg af omstridt vare

Foto: Mad Cooperativet/FacebookMonday den 7 March 2016 kl. 09:23

Den store detailhandelskoncern tager nu konsekvensen af kundernes ændrede købsmønster.

Detailhandelskoncernen Coop, som står bag blandt andet Kvickly, Superbrugsen, Dagli´brugsen, Fakta og Irma, begynder nu at udfase salget af buræg i alle koncernens kæder.

Irma gik forrest og stoppede med at sælge buræg for mere end 20 år siden. Kvickly fulgte i august 2013 efter og udmeldte buræg af sortimentet. Nu går resten af Coops kæder; Superbrugsen, Dagli'- og Lokalbrugsen og Fakta med og udfaser hen over en fem-årig periode buræg fra butikkerne. Dermed vil kunderne fra udgangen af 2020 ikke længere kunne købe buræg i Coops 1200 butikker.

I en pressemeddelelse forklarer Coop, at forud for beslutningen ligger en klar ændring i kundernes indkøb af buræg.

I 2011 var andelen af solgte buræg i detailhandlen i Danmark – ifølge Fødevarestyrelsen – på mere end 60 procent, mens Coops egne tal i 2015 var nede på 37 procent. Udviklingen i de to første måneder af 2016 viser, at Coops salg af buræg er faldet med 20 procent i forhold til sidste år.

LÆS OGSÅ: McDonald's vil droppe buræg - om 10 år

Derfor beslutningen

Coop har også spurgt sine kunder om deres holdning til buræg, og mere end halvdelen har svaret, at dyrevelfærd er en vigtig parameter, når de køber æg.

- Når vi beslutter at fjerne buræg fra hylderne i Superbrugsen, Dagli'- og Lokalbrugsen og fakta, så er det helt i tråd med vores kunders indkøbsvaner og tilbagemeldinger.

- Vi oplever, at der er tale om en generel tendens i markedet: Danskerne vil have mere dyrevelfærd. Det er helt i tråd med vores Madmanifest, og for at kunne levere har vi i samarbejde med leverandørerne udarbejdet en plan for hvordan og hvornår, siger Jens Visholm, koncerndirektør i Coop.

Første discountkæde 

I november 2015 meddelte Lidl, at den som den første discountkæde i Danmark fjerner buræg fra hylderne i alle kædens 98 butikker i Danmark. Også de ’skjulte’ buræg i Lidls øvrige produkter er godt på vej til at blive udfaset helt, lover tyske Lidl. Lidl har nu udelukkende skrabeæg, frilandsæg og økologiske æg på hylderne i køledisken.

LÆS MERE I: Første discountkæde dropper udskældte ægFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD