Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har coronakrisen givet varig opblomstring til bymidterne eller blot kunstigt åndedræt? "

- Dennis Clausager, detailfolk.dk
Læs bloggen her

Nye toner fra nethandlen: 2023 bliver et comeback-år

Foto: detailfolk.dkTorsdag den 26 januar 2023 kl. 11:41 af: Kristian Holgersen

Optimismen begynder at brede sig i dansk nethandel oven på et svært år med inflation og voksende omkostninger.

I 2022 oplevede den ellers blomstrende nethandel en del bump på vejen.

Det smittede af på Pricerunners kvartalsvise undersøgelse, E-handelsindex, som måler netbutikkernes syn på egen virksomhed og troen på fremtiden.

Resultatet for tredje kvartal sidste år var det laveste nogensinde - indeksscoren lød på 44,60 - men i den seneste undersøgelse er udviklingen vendt. I fjerde kvartal var resultatet således 51,31.

- Den nedadgående trend igennem 2022 er bremset, og året er startet med en ganske markant tro på bedre tider efter den langvarige pessimisme. Det sammenholdt med at inflationen ser ud til at stagnere, og energikrisen er stilnet af for denne gang, gør 2023 til et lovende år for dansk e-handel, siger forbrugeranalytiker Katrine Barslev fra Pricerunner.

46 procent af e-handlerne svarer i undersøgelsen, at situationen for e-handlen er blevet forbedret i løbet af det seneste kvartal. Det er en markant forskel fra tredje kvartal, hvor 26 procent havde samme budskab.

Samtidig melder 42 procent om stor eller meget stor optimisme, når det gælder fremtidsudsigterne. I den forrige undersøgelse gjaldt det blot for 27 procent.

- Rettidig omhu har præget ledelsen af danske digitale butikker, og mange har brugt årets sidste måneder på at skære ned og fra for at komme godt ind i det nye år, siger Katrine Barslev og fortsætter:

- Optimismen er tilbage i dansk e-handel. Dansk digital handel står lige nu stærkt og solidt rustet til, hvad 2023 bringer.

Pricerunners E-handelsindex er udarbejdet i samarbejde med Yougov og skal ikke forveksles med Dansk Erhvervs undersøgelser af e-handlen.

LÆS OGSÅ: Solidt dansk aftryk på liste over årets mest benyttede netbutikkerFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD